Инструктор по кормуване си уговори час с курсистка, трети човек развали плановете им

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
21:35 / 01.10.2019
108503
Девет месеца условна присъда, гарнирана с тригодишен изпитателен срок, получи пловдивски апаш, който първо свил телефона на инструктор по кормуване, а после поискал 300 лева откуп, за да го върне цял и невредим. Решението е на пловдивския районен съд, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Драматичната случка се разиграла сутринта на трети юли на спирката срещу Централна гара в града под тепетата. Тогава инструкторът имал уговорен час за кормуване с курсистка. Той отишъл малко по-рано на уреченото място и се спрял на павилиона, за да си купи кафе. Докато изчаквал напитката, за момент ставил мобилния си телефон на поставка до будката. В същия момент минал подсъдимият, който видял оставения  смартфон. Апашът бързо взел устройството и се отдалечил от местопроизшествието.

След няколко секунди инструкторът получил кафето си и осъзнал, че телефонът му липсва. Зачудил се какво да прави. Изчакал да дойде курсистката и се обадил от нейния телефон на приятелката си, а да й каже какво се било случило.

Тя започнала да звъни на откраднатия телефон, но никой не се обаждал. След около 10 позвънявания подсъдимият вдигнал телефона и заявил, че ще върне смартфона срещу 300 лева, защото му трябвали пари, а в противен случай - щял да го счупи. Жената се съгласила – започнал пазарлък, при който апашът склонил да смъкне цената на откупа на 250 лева. Уговорили се да се чакат на същото място, от където била извършена кражбата, като и двамата описали с какво облекло щели да се появят на срещата.

Междувременно пострадалите съобщили  че са  изнудвани в отдел "Криминална полиция“. Бил сформиран екип от цивилни полицаи, които също отишли на срещата, която се състояла около 15.00 часа на 3 юли. След като се видяла с апаша, жената дала на крадеца 250 лева, а той върнал телефона. Секунди по-късно бил арестуван от ченгетата.

По-късно той бил изправен пред съда, но тъй като имал чисто съдебно минало, а и открадната вещ не била много скъпа, получил само условно наказание. Крадецът ще трябва да заплати и разноските по делото, които се равняват на 96 лева. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред окръжния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).