Имало още замесени в престъпната схема с контрабандата на агнета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:02 / 04.06.2012
1770
Има и други замесени в контрабандата на 1200 агнета, освен задържаните трима, сочат събраните данни по делото. Това съобщи Галина Андреева, говорител на Прокуратурата в Пловдив. Освен тримата, които са обвинени, че са действали в съучастие, се установяват и други хора, които също са участвали в престъпната схема. Делото е в активна фаза на разследване, каза Андреева. Сред задържаните е и длъжностно лице, по всяка вероятност от ветеринарномедицинските служби. На него е повдигнато и обвинение за престъпление като длъжностно лице за нарушение и неизпълнение на служебните задължения, с цел набавяне на облага. Предвиденото за него наказание е затвор от 1 до 8 години и лишаване от права да практикува професията си в бъдеще.

На всеки един от тримата задържани са повдигнати обвинения за приготовления за контрабанда, за изготвянето на документи и организиране на Събирателен център за дребни преживни животни, с цел пренасянето им през границата за търговски цели и без знанието и разрешението на митници. За целта те са използвали документи с невярно съдържание, като приготовлението е за престъпление в особено големи размери, каза Андреева. Предвиденото по закон наказание е лишаване от свобода до 5 години. Съдът вече е постановил за тримата задържани на.й-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.

В края на месец май Българската агенция по храните възбрани 1200 агнета с произход Румъния, предназначени за износ за Турция, като ушните марки на животните са били подменени с български.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
05.06.2012 Проверяват БАБХ - Пловдив заради контрабандните агнета
05.06.2012 Даряват контрабандните "български" агнета на социални домове
04.06.2012 Образуваха досъдебно производство срещу мъже, искали да прекарат 1200 агнета през границата с фалшиви документи
31.05.2012 От Пловдивско опитаха да изнесат румънски агнета за Турция, представени като български
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).