Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загинали в Пловдив?

Автор: Ливия Кукова
Коментари (3)
00:00 / 30.11.-1
11873
Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов няма информация да е имало гонка с полицията при тежката катастрофа в Пловдив, отнела живота на двама души, предаде репортер на "Фокус“.

"Нямам такава информация за гонка. Изключително тежко произшествие. Отново с две жертви. Тук това, което за пореден път ми прави впечатление, е, че това е поредното пътнотранспортно произшествие, което е извършено от млади шофьори, тоест без да отклонявам вниманието от МВР, искам да акцентирам на това, че вероятно има някакъв проблем и по отношение на обучаването на шофьорите“, каза още Калин Стоянов.

Той коментира и темата, свързана с разпоредената от него полицейска акция по пътищата в страната, като заяви, че това е един от двата основни приоритета на МВР.

"По тази линия действително постигаме резултата и целите, които си бяхме поставили. Тук е мястото да кажа, че от началото на годината до момента имаме 44 жертви на пътя по-малко, сравнено със същия период на миналата година. Всичко това е в резултат на мерките, които ние предприехме, а именно по-засиления контрол по пътищата, отнемането на автомобили на пияни и дрогирани шофьори и не на последно място повишаване с 40 % на събираемостта от глоби.

Тук е мястото да кажа, че операцията ще продължи до второ нареждане от моя страна. За целта по пътя от днес ще бъде абсолютно цялата техника, с която ние разполагаме, както и всички служители с полицейски правомощия, които могат да работят по линия на "Пътна полиция“. Считайте, че това не са само и единствено колегите от Пътна полиция. Тук става въпрос и за районните инспектори и младшите районни инспектори“, прибави той.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (50):
15.06.2024 Няколко въпроса след фаталната катастрофа на булевард "Руски"
11.06.2024 Борислав Инчев към кмета: Трябват решителни мерки срещу нарушенията заради несъобразена скорост
01.06.2024 Пловдивчанин: Пуснете този светофар, чакате някой да бъде блъснат ли
30.05.2024 Рали състезател: От паркинг на магистрала вижте как преминава кола със 140 км/ч. После си представете този автомобил да се удари без спирачен път в дърво
29.05.2024 Официално: Съобщиха скоростта на джипа от катастрофата с двама загинали на бул. "Руски"
28.05.2024 Единственото място, което позволява безопасно да се вдига висока скорост с мощен автомобил, е до Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството, че...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).