Има присъда за бруталните сцени във Френската!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:39 / 22.11.2019
7217
Районен съд – Пловдив постанови присъда по НОХД № 3985/2018 г., с която призна подсъдимия Любомир Младенов за виновен в това, че на 20 април 2017 г. в Пловдив, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, е причинил другиму – на съученика си В.Л., тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на слезката – престъпление по чл. 128 ал.2 вр. ал.1 вр. чл. 63 ал.1 т. 3 от НК.

Състав на Пловдивския районен съд осъди подсъдимия Любомир на "лишаване от свобода“ за срок от 1 година, като отложи изпълнението на така наложеното наказание за срок от 2 години, считано от влизане в сила на присъдата.

На основание чл. 67 ал. 3 от НК съдът постанови през изпитателния срок на така наложеното наказание лишаване от свобода пробационна мярка – включване в програма за обществено въздействие "Овладяване на гнева“.

Съдът осъди подсъдимия Любомир да заплати по сметка на ОД на МВР Пловдив направените в досъдебното производство разходи в размер на 825,24 лева, както и да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Пловдив направените в хода на съдебното производство разноски в размер на 4280,80 лева.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд. 

През 2017 година във Френската гимназия в Пловдив преди час по английски Любомир Младенов от 10 клас отишъл при своя съученик Веселин Лапков и поискал да види домашното му. Той се обърнал и му ударил шамар. Тогава Любомир отвърнал на удара, искал да удари момчето в главата, но вместо това то се ударило в чина в областта на ребрата. Така днес в съдебната зала разказа случката обвиняемият Младенов.

След преглед на пострадалия се наложила операция, при която бил отстранен далакът му.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).