Има ли смисъл от община "Родопи"?

Автор: Васил Динев
Коментари (19)
16:05 / 03.04.2018
17879
"Има ли смисъл от община "Родопи"?", с този реторичен въпрос се обърна към нас читател на Plovdiv24.bg. Ето какво още ни написа той:

"Уморих се да съм жител на иначе красивата община "Родопи". Дали от недостиг на средства в бюджета, или по-скоро от липса на управленски капацитет, но инфраструктурното състояние на общината е окаяно и се влошава все повече.

Общината се превърна в естествена спалня на все по-растящия Пловдив, което е логично и за всеки с малко напредничаво мислене бе напълно очаквано и предвидимо.

Повечето работим в града, но спим и прекарваме свободното си време в Родопската яка. Контрастът между двете места в инфраструктурно отношение става все по-голям.

Градът се развива, расте, хубавее, улиците и булевардите му се реконструират със замах, всичко това е в пълен контраст с инфраструктурата на иначе китните и красиви населени места в община "Родопи".

Улиците в почти всички села са в трагично състояние - там, където изобщо има улици. Има села, където само "главните" улици имат асфалт, всичко друго е на кал, прах и камъни. От години има проблем с питейната вода в селата от яката, но какво се прави по въпроса, за да се реши този проблем?

Какво прави кметът на "Родопи", за да оправи улиците на населените места? Какво прави кметът, за да подобри сметоизвозването и почистването в общината? Какво е направил кметът, за да имат жителите на подопечните му населени места питейна вода? Говорим за недостиг на питейна вода в държава от Европейският съюз! Осъзнавате ли за каква управленска безпомощност говорим, когато споменаваме кмета на "Родопи" г-н Пламен Спасов, защото това не му е първи мандат, а тежките проблеми на общината остават нерешени.

Очевидно е, че няма никакъв смисъл от съществуването на община "Родопи"! Очевидно е, че няма никакъв смисъл от кметове като г-н Пламен Спасов. Очевидно е, че Родопската яка е вече част от Пловдив и е време Пловдив да се погрижи за инфраструктурата на тези населени места."

Виж коментарите (19)

Още по темата (146):
28.12.2023 Сигнал: Селата в община "Родопи" се разпродават!
20.12.2023 Кметът на село, в което живеят много пловдивчани: Ако станем част от Пловдив, ще му създадем доста проблеми
18.12.2023 Наливат 13 милиона лева в едно от най-близките до Пловдив села
18.12.2023 Кметът на община "Родопи" доволен, че Белащица не се присъедини към Пловдив
17.12.2023 Белащица няма да се присъедини към община Пловдив
17.12.2023 Изключително ниска активност на референдума в Белащица
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).