ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Има ли "феодални старци" в БАН-Пловдив?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:51 / 19.11.2009Коментари (3)1741
© ПОТВ
Изказването на министъра на финансите Симеон Дянков, че  БАН не прави наука и че там са феодални старци, които си стоят и събират заплати, предизвика разгорещени дискусии.  Думите на Дянков бяха поводът екипът на Пловдивската телевизия да потърси академията в Пловдив и да провери какво се продава в академичната книжарница.  

Известната в миналото като централна сграда на БАН се намира на ул. "Филип Македонски". Човек обаче е объркан - това академия на науките ли е, доходно здание или ресторант. Защото в сградата е отдадена под наем на различни фирми и табелите с рекламите им заемат централно място. От лицето на БАН в Пловдив е останала само една сгушена между ресторант и фирми за дограма академична книжарница. Но пък вътре човек попада в научния рай.

Основните групи, които идват тук, са ученици и студенти. Книги купуват и от библиотеките. Тук-там някой пенсионер с три висши образования като си вземе пенсийката също решава да влезе. Предлагат се речници, помагала, последно е издадена мадицинска литературата.

Оказва се обаче, че авторът, представен с най-много акадечни трудове, е видният български интелигент, културолог, майстор на дългата реч и късия разказ, геният на словото, титанът на мисълта професор Юлиян Вучков. На видно място се вижда заредената с философски размисли „Човешкия свят или храна за душата". Другата книга на автора е култовата „Теория на художествената литература". Признатият за световен театровед предлага в книжарницата и своята „История на световната драматургия". Някои от тези академични трудове събират прах повече от 10 години. "Феодални старци" обаче така и не се забелязаха.


(C) ПОТВ


Източник: ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ами ако в БАН има такива "старци" то последните 20 години са ги направили такива, защото вече почти никой от младите и умните не иска да работи в България. Да ви разказвам ли как един съученик на моята майка - вече на 56 има огромна къща в Австрия, защото преди години заминава да живее и работи там..... ядрен физик, работил е в хубави и скъпи лаборатории, за коет осъответно е получавал и много добро възнаграждение, а и не е само той. Да ви казвам ли, че повечето ваксини, лекарства, изобртения изобщо като електричеството, ДВГ, пластмасат, горивата, биогоривата, енергията от възобновяемите енергийни източници, компютрите, интернет и изобщо всичко останало е създадено от труда на такива "старчета". Да ви казвам ли, че развитите икономики наливат луди пари за изследвания, за лаборатории, за схеми да привличат умовете от цял свят, за да работят за тях,..... да ви казвам ли.... или ще се сетите сами къде сме ние в този свят!???
0
 
 
Еми смятайте щом книжарницата е пълна с трудове на побъркания Вучков, останалите интелекти от БАН едвали падат по долу от него или можеби падат. Пък и да бяха само в БАН, в университетите е пълно с преподаватели, които само си взимат заплатките и пет пари недават за студентите.
-2
 
 
Ами попитайте какво правят директора,счетоводителката и другата администрация в сградата...не си ли получават заплатите от наемите?Това не е ли рентиерство на гърба на държавата?Сградата все пак е държавна,нали??
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Икономическа зона "Тракия"
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Дете от Враца бе простреляно в главата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: