Илиев и Каназирева направиха софийските бали интернационален проблем

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
15:01 / 14.10.2010
7084
Тъй като типично софийският проблем за софийските бали, нерешен при седемте години управление на столицата от ГЕРБ, бил превърнат от правителството в национален, прехвърляйки го по този начин от болната на здравата пловдивска по отношение на боклука си глава, председателят на Общинския съвет Илко Илиев и съветничката Дани Каназирева са решили да го понадуят още малко и да го превърнат в интернационален. Това съобщиха двамата на извънредна пресконференция след завръщането си от София, където са изпълнявали възложеното им от местния парламент поръчение да оспорват по всички законни начини правителственото решение за депониране на още 30 хил. тона софийски боклук на сметището в Цалапица, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Със съдействието на Мария Капон те са изпратили писма до три европейски институции: от Европейската комисия искат и двете дела, заведени от общината във ВАС срещу решението на Министерския съвет, да бъдат включени в мониторинговия механизъм, тъй като били знакови за безпристрастността на българската съдебна система; пред Комитета на регионите се настоява проблемът да бъде обсъден като точка от дневния ред на предстоящо заседание, на което да присъстват Илиев и Каназирева; Комисията по регионалното развитие в Европарламента пък е сезирана за нарушение на хартата за местно самоуправление.

Илиев и Каназирева поискаха оставката на главния изпълнителен директор на "Български пощи" Деян Дънешки заради издаден документ с невярно съдържание. Според негово писмо излизало, че общината е получила уведомление от ВАС на 18 октомври, но в бързината си да угоди на правителството той дори бил забравил да погледне, че датата се пада събота, която заедно с неделя и всички официални празници са почивни дни за ръководеното от него предприятие. Писмото било получено в деловодството на общината чак на 20-и - в понеделник, припомни Каназирева. Дънешки се явявал и в конфликт на интереси, тъй като бил назначен от министър в правителството, издало атакуваното в съда решение. Ако след публично отправената му покана, той не подадял оставка, редно било да му я поиска Бойко Борисов, подчерта Илко Илиев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Проблемът със софийските бали стана интернационален проблем

Виж коментарите (13)

Още по темата (152):
28.11.2013 Остри дебати на днешната сесия на ОбС Пловдив
30.11.2012 Бойко: Благодарим на Пловдив, че помогна на София, когато Станишев правеше умишлени проблеми!
28.11.2012 Пловдив получи последните 8.4 млн. лв. от приемането на софийския
боклук
28.11.2012 Днес получаваме последните милиони от софийския боклук
26.11.2012 В сряда получаваме последните 8.4 млн.лв. от софийския боклук
13.11.2012 Пловдив получава и последните 11 милиона лева за софийския боклук!
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент
Тежко отмъщение застигна шофьор на такси в Пловдив
В Пловдив оказаха голяма чест на испански дипломат
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).