Икономическият колеж подписа договор за обучение с Малта и Швейцария

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:42 / 05.06.2008
1270
От началото на предстоящата учебна година Колежът по икономика и администрация - Пловдив започва обучение на български студенти за дипломи от Института по туризъм - Малта и от Международния институт по туризъм - Швейцария.

Ректор на Икономическия колеж, доц. д-р Георги Манолов, от българска страна, а от страна на европейските ни партньори съответно Кармел Фсанди в качеството си на управител на Колежа по туризъм - Швейцария и Марк Ранзли в качеството си на директор и управител на Института по туризъм - Малта подписаха днес договор, съгласно който студенти от България и балканския регион ще се обучават в Пловдив за получаване на дипломи по туризъм от Малтийския и от Швейцарския институт по туризъм.

Икономическият колеж - Пловдив е първото в региона ни висше училище, което започва обучение на наши студенти за европейски дипломи.

"Приемът ще бъде по българското законодателство с кандидатстудентски конкурсен изпит. Обучението ще е изцяло на английски език и по програмите на Института по туризъм - Малта. Таксите за обучение ще са съгласно българските образователни стандарти. Втората и третата степен на обучение ще се извършва в Малта и Швейцария. Студентите, които завършат третата степен, ще получат диплома от Манчестърски Космополитън Юнивърсити и от Международен институт по туризъм - Швейцария (ITIS Switzerland)", обясни Георги Манолов.

Договорът предвижда също пловдивският Икономически колеж да извършва с Института по туризъм - Малта студентски обмен, студентски бригади, да развива съвместна научна дейност, да приема гостуващи преподаватели от малтийския институт.

"Имаме пълното доверие в доц. Манолов за това, че Икономически колеж - Пловдив ще предостави в България същите високи стандарти на обучение, които предлагаме в Малта", каза пред журналисти г-н Марк Ранзли. Управителят на Международния институт по туризъм в Швейцария г-н Кармел Фсанди допълни, че най-голямото предимство на договора с пловдивския Икономически колеж се състои във възможността студентите да получат в по-голямата част образованието си в родната страна, като само последните етапи на обучение ще бъдат в Малта и Швейцария.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непреходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...
81-годишен шофьор блъсна жена в Пловдив
Повдигат обвинение на шофьорката, ударила на пътя две момичета от...
НАП установи нарушение в детски център в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).