И в "Столипиново" почетоха паметта на Левски с редица инициативи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:24 / 19.02.2018
3294
145-та годишнина от гибелта на Апостола на Свободата бе отбелязана днес и в ОУ "Пенчо Славейков" в "Столипиново" с поредица от тематични инициативи, съобщи г-жа Екатерина Делинова, директор на училището. През изминалата седмица бе обявен конкурс "Писмо до Васил Левски". Учениците написаха своите послания до Апостола, които по-късно бяха оценени от жури от учители. В писмата си децата описаха България днес и споделиха с Апостола каква биха желали да я видят занапред. Победители станаха Кадир Асенов от IX-ти б и Милка Динкова от V-ти д клас, които бяха наградени от секретаря на Народно читалище "Димитър Благоев - 2008 г. - град Пловдив" Вера Аврионова.

Втората инициатива бе проведена съвместно с читалището и в нея ученици от втори до осми клас изготвиха образователни исторически картички за Левски. Направените от тях проекти вече са изложени в библиотеката на читалището.

Програмата на честванията бе продължена с радиопредаване по вътреучилищното радио с биографични данни за Дякона. По-късно в двора на училището се проведе футболен турнир, в който победители бяха учениците от VI-ти в клас, а осми и девети клас завършиха наравно.

Финалната инициатива бе за надскачане с "Лъвски скок". Победители в състезанието в отделните възрастови групи станаха: Озгюр Сюлейман от III а клас, Селиман Петров от V б, Иван Костадинов от VI в, Румен Василев от VII г и Челик Говедарски от VIII г.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).