Хванаха мъж и жена, опитали да източат чужда банкова сметка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:07 / 18.06.2008
1879
Районна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу гражданка на Република България и Република Франция и С.М. от гр. София за това, че в съучастие като извършители, в условията на продължавано престъпление са извършили документна измама, в големи размери.

На 12 юни двамата изтеглили сумата от 1 000 евро от сметка на С.Ш. от гр.София от клон на БАКБ в гр. Стара Загора, чрез използване на лична карта с поставена на нея снимка на С.М., съдържаща личните данни на титуляра на сметката. По-късно същия ден по описания начин, лицата направили опит да изтеглят от сметката на С.Ш. сумата от 17 000 евро от клон на БАКБ в гр. Пловдив. Банковата служителка се усъмнила в самоличността на лицето, представило се за С.Ш., тъй като разполагала с копие от личната карта на титуляра на сметката и установила разлика в снимките на двата документа. Управителят на банковия офис сигнализирал органите на полицията, като междувременно на "клиентите" било обяснено, че следва да изчакат, поради проблем с интернет връзката в банката. На място пристигнали служители на ІІІ РПУ - Пловдив, които задържали извършителите.

Г.Л. и С.М. са привлечени към наказателна отговорност за престъпление за документна измама, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.  На 16 юни по искане Районна прокуратура - Пловдив, Районен съд - Пловдив е определил на обвиняемите мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).