Хванаха фалшиви карти за автобус № 29

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:58 / 17.10.2011
4540
Поне 30 фалшиви карти за пловдивския градския транспорт, издадени на инвалиди и пенсионери са иззели контрольорите на фирма "Хеброс Бус", главно по линия 29. Там, където е положен печатът за сроковете за валидност се вижда затъмнена ивица, която показва, че върху старата карта е залепена хартия. Дори си личи, че картата е ламинирана повторно, след като се разлепи.

Документите са издадени от бюрото на "Автотранс Чолаков" в квартал Тракия. Те са предимно за срок от три месеца за пенсионери и инвалиди и струват 36 лева. Намерена е и фалшива карта, издадена на служител на общината, която е на стойност 500 лева. Само в събота контрольорът от "Хебрус бус" Атанаска Авджиева е открила 17 фалшиви документа.

По думите й, тъй като повечето карти са със срок от септември до ноември, то вероятно фалшификацията е започнала миналия месец. Превозвачите апелират хората, които са получили картите си от бюрото в Тракия да ги проверят и ако установят, че са фалшиви да сигнализират във фирма "Автотранс" или да отидат направо на място, за да им бъде издадена безплатно нова валидна карта.

Собственикът на фирмата, която издава карти за преференциално пътуване в Пловдив - инж. Димитър Чолаков съобщи, че служителката в бюрото в Тракия е освободена от длъжност и е подаден сигнал до Прокуратурата. Вътрешна проверка във всички бюра на "Автотранс" до този момент не е показала други опити за фалшифициране.

Контрольорите в градския транспорт продължават масирани проверки, като всеки ден се откриват фалшиви карти, съобщава собственикът на "Хеброс бус" Веселин Дошков. Той каза още, че неговата фирмата снема доверието от "Автотранс" за издаване на карти и няма да подпише ново споразумение с тях. Веселин Дошков настоява издаването на карти да става по електроенен път и да се въведат стикери, за да се повиши сигурността.

Източник: БНР


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Първа официална информация за двамата оцелели в ада на бул. "Руск...
Така изглежда по светло мястото на фаталната катастрофа на бул. "...
Абсолютно неразпознаваем е джипът, в който са загинали младежите
До 18 градуса в Пловдив
Пловдивчанка: Скоростта е била над 200 км/ч
Двама млади загинаха след тежко ПТП в Пловдив, други двама берат ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).