Хванаха двама за съставяне на фалшиви официални документи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:55 / 10.10.2016
1974
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Венелин Ж., на 53 г., и Кирил И., на 44 г., за съставяне на неистински официални документи с цел да бъдат използвани и за държане на предмети, материали и оръдия, за които се знае, че са предназначени и са послужили за съставяне и преправяне на документи.

На 6 октомври 2016 г. Венелин Ж. и Кирил И. са задържани при акция на служители на отдел "Криминална полиция" към ОД на МВР-Пловдив и на ТД на ДАНС-Пловдив, ръководена от Районна прокуратура-Пловдив. Извършени са общо 38 обиска, претърсвания и изземвания на жилища и автомобили, съответно на 6 и 7 октомври 2016 г.

При проведено претърсване в жилища в Пловдив, обитавани от двамата обвиняеми, са намерени множество вещи и предмети, които служат за изготвяне на неистински български документи за самоличност - паспорти, лични карти и шофьорски книжки, както и дипломи за завършена образователна степен.

Впоследствие при проведени множество претърсвания и изземвания в жилища и автомобили на различни лица, свързани с обвиняемите, на територията на Пловдивска, Ямболска и Кърджалийска области, са били намерени и иззети неистински български документи за самоличност, както и акцизни стоки без бандерол - цигари, и културно-исторически ценности, за което са уведомени съответните прокуратури, на чиято територия са били открити вещите. 

Венелин Ж. и Кирил И. са били задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

До момента Кирил И. е осъждан четири пъти - за изнасилване, за шофиране в нетрезво състояние, за държане на неистински парични знаци с курс в страната и чужбина и за незаконно държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение, както и за държане и укриване на предмети и материали, за които е знаел, че са предназначени за съставяне и преправяне на неистински български документи за самоличност и документи за завършено образование.

До момента Венелин Ж. е осъждан общо два пъти - за поправка и пускане в обръщение на официални удостоверителни знаци и за участие в организирана престъпна група за изготвяне и държане на неистински и преправени български и чуждестранни официални документи за самоличност и за укриване на вещи и предмети, за които е знаел, че са предназначени и са послужили за съставяне и преправяне на официални български и чуждестранни документи за самоличност, с цел имотна облага.

Днес Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в Районен съд-Пловдив за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двамата обвиняеми.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).