Храна, музика и танци в "Капана" тази събота

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:57 / 24.03.2016
4838
Culture Bites&Vibes е най-новото събитие в "Капана", което има за цел да позволи на пловдивчани да се докоснат и да опознаят различни култури от цял свят по забавен и интерактивен начин. 

10 различни интернационални култури ще се влеят в сърцето на Пловдив тази събота благодарение на чужденци и интернационални студенти, които ще имат възможността да представят своята култура чрез танц, музика, облекло или храна.

Организаторите разкриха и имената на държавите, които ще вземат участие в първото издание на мултикултурния фестивал. Това са: Армения, Англия, България, Япония, Китай, Пакистан, Индия, Русия и Ямайка. 

Посетителите ще могат да опитат вкусни ястия от всяка държава, да присъстват на традиционна китайска чаена церемония, да изрисуват ръцете си с къна, да си направят снимка в истински японски кимона и да се насладят на музика и танци от Армения, Пакистан, България и Китай.

Минувачите ще могат да се включат и в специално подготвени анимации с българска народна музика, както и салса и регетон. 

След официалната част, която е от 12,00 до 16:00 часа в "Капана" тази събота, фестивалът ще продължи в клуб "Библиотеката", където организаторите и гостите ще имат възможността да се забавляват до зори под звуците на музика от близо и далеч.

Организаторите на събитието - международната младежка организация JCI Plovdiv, с подкрепата на Младежки Център Пловдив и Община Пловдив - са сигурни, че Culture Bites&Vibes щe бъде един устойчив проект, който ще спомогне за по-бърза и лесна интеграция на студенти и жители от международен произход. А това, от своя страна, ще направи Пловдив достоен носител на титлата Европейска столица на културата 2019.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...
Иван Петков ще води листата на БСП в Пловдив, Манол Генов в облас...
В Пловдив изнесоха подробности за опасното вещество, източник на ...
Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"
Полицията в Пловдив подхвана джигитите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).