Храм "Свети Климент Охридски“ в Пловдив отбеляза 10-годишнина от откриването си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:05 / 25.11.2018
5937
На 25 ноември православната църква почита паметта на Свети Климент Охридски. По този повод в едноименния храм бе отслужена архиерейска света литургия. Специален гост на събитието бе кметът на район "Западен“ Димитър Колев.

Литургията бе възглавена от Знеполския епиксоп Арсений. За църквата това е двоен празник, тъй като освен, че се отбелязва паметта на Свети Климент, днес се навършват точно 10 години от освещаването й. Още в ранни зори храм "Свети Климент Охридски“ бе изпълнен с богомолци, дошли да се помолят на светеца за здраве и благодат. Специално за празника в църквата беше изложена и частица от мощите на покровителя, донесена през 2008-ма година от владиката на Охрид Тимотей.

Храм "Свети Климент Охридски" бе официално осветен и открит на 25 ноември 2008-а година. Той е изграден за две години, като подготовката за това започва 15 години по-рано с благословението на покойния Пловдивски митрополит Арсений. В основите на църквата в парка "Ружа“ е зазидано послание към бъдещите поколения, в което е вписано пожелание: "За здравето на българския православен народ".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).