Хиляди туристи атакуват Пловдив този уикенд

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
14:35 / 26.07.2022
11310
Петото издание на фестивала "Уикенд в Пловдив" ще се проведе на 29, 30 и 31 юли в града под тепетата по инициатива на Съвета по туризъм и Община Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Уикенд в Пловдив" е един от най-новите туристически фестивали, провеждан в града. Веднъж годишно и само през този уикенд пловдивчани и гостите на града имат възможност да се потопят в магията на най-стария жив град в Европа и един от най-старите в света, като се възползват от множество атрактивни оферти и отстъпки от -10% до -50%" - съобщи председателят на Съвета по туризъм Любозар Фратев.

Фестивалът се финансира от годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2022 г. 

"Уикенд в Пловдив" активира културния, събитийния и кулинарния туризъм.  Този уикенд ще бъде поредният силен уикенд, който реализираме през настоящия месец" - отбеляза заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Туристите получават специална гривна, която може да се купи от презентационните щандове на фестивала и от сайта grabо.bg, ще имат свободен достъп до концерта  "Италианска звездна нощ под небето на Пловдив". В него ще участват Боби Соло – известен италиански певец, музикант и филмов актьор, Едуардо Вианелло – певец, композитор и актьор, считан за един от най-популярните италиански певци от шейсетте години и обичаното българско Трио Сопрано / Trio Soprano от Пловдив, а водещ ще бъде Рафи Бохосян. 

Пресконференцията за събитието се проведе в един от най-новите хотели в Пловдив. В подземието са експонирани римски терми, възстановени от собствениците на имота семейство Бабекови.

Подробности за "Уикенд в Пловдив" и новата археологическа атракция гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).