"Хартиена война" започва в пловдивски училища

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:08 / 30.10.2017
5206
Община Пловдив съвместно с организациите по оползотворяване на отпадъци от опаковки "Екоколект" АД и "Булекопак" АД, организира кампанията "Хартиена война". Тя ще се проведе от 6-17 ноември и в нея могат да участват всички училища разположени на територията на райони: "Източен", "Северен", "Южен" и "Западен".

Кампанията ще има състезателен характер. За десет дни участниците ще трябва да съберат възможно най-голямо количество отпадъци от хартия (вестници, списания, книги, тетрадки, брошури и други). Участникът, който събере най-голямо количество хартиени отпадъци, печели състезанието. Към момента са подадени 6 заявления за участие в кампанията. Срокът за подаване на заявленията е до 3 ноември. Тези училища, които имат желание да се включат и не са го направили, могат да го сторят на email: direkcia_ecologia@plovdiv.bg. Заявлението трябва да съдържа: наименование на училището, адрес, лице за контакт, тел. номер и email.

Целта на кампанията е да се изгради ангажираност в младите към отговорно отношение към отпадъците и да се покаже как ежедневните ни навици се отразяват върху околната среда. Събраните отпадъци ще бъдат извозвани за предварително третиране и предаване на крайни преработватели за рециклиране.

За производството на един тон вестникарска хартия е нужна дървесината на 24 дървета. Ако вместо да изхвърляме вестниците, които четем, ги поставяме в контейнера за разделно събиране, спасяваме от отсичане много дървета, икономисваме огромни количества вода, нужни за производството на първична хартия и намаляваме замърсяването на въздуха с 73%, обясняват организаторите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).