Гросмайстор предупреди за голяма опасност в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:39 / 22.10.2022
7405
Обезпокоена читателка потърси Plovdiv24.bg. Даваме думата на жената сега:

"Уважаема редакция,

Обръщам се към Вас с надеждата да дадете гласност на проблем, който вълнува родители и деца в кв. "Кючук Париж", и за съжаление се игнорира от Община "Южен". 

Една от най-посещаваните детски площадки, тази в парк "Кронщад", срещу училище "Димитър Талев", е в окаяно състояние. Оградата е изпочупена и разбита, с множество островърхи режещи части и стърчащи пирони. Въртележката е със счупени или липсващи седалки, не се върти и има ръждясали елементи.

Наличните две люлки са сериозно пропукани, с откъснати от тях парчета. Едната е облепена с левкопласт от загрижени родители, което не я прави по-безопасна и използваема, нито намалява опасността от нещастни случаи с деца, а по-скоро създава илюзорното усещане у родителите, че са направили каквото е било по силите им и с подръчни средства, за да "обезопасят" неугледното детско съоръжение.

Изброените са само част от проблемите на въпросната детска площадка и създават сериозни предпоставки за нараняване и инциденти с трагични последствия за малки и големи деца. 

Подавани са множество сигнали към район "Южен" от родители, но от Общината не са предприемани действия за обезопасяване или подновяване на площадката. На 03.06.2022г., съвместно с адвокат и подкрепена от загрижени родители, подадох сигнал/ жалба до кмета г-н Костадин Язов, и кмета на Община Пловдив, г-н Здравко Димитров, с изложената по-горе притеснителна информация. 

На 08.07.2022г. получих официален отговор от зам.-кмета г-жа Атанаска Тунтова със следния текст: "Във връзка с подадена от Вас жалба, относно детската площадка, намираща се в парк "Кронщад" на ул. "Люсиен Шевалас", Ви уведомяваме, че същата е заложена за извършване на ремонтни дейности и при осигуряване на необходимото финансиране ще бъде ремонтирана в най-кратък срок". 

Отговорът на уважаемата г-жа Тунтова искрено ме зарадва, но уви, повече от три месеца по-късно, не са взети никакви мерки, а състоянието на площадката се влошава все повече и представлява реална опасност за здравето на децата.

Прикачвам снимков материал и се надявам, че Вашата медия може да обърне допълнително внимание на институциите към проблемите на детската площадка в парка "Кронщад". 

С уважение,

Гросмайстор Ива Виденова-Куляшевич, дългогодишен национален и олимпийски състезател по шахмат и искрено загрижен родител"

Виж коментарите (1)

Още по темата (240):
26.03.2024 Отлична новина за детска градина в Пловдив
26.03.2024 Отстраняват нередности след сигнал на Plovdiv24.bg
17.03.2024 В края на май приключва един от най-мащабните проекти в Пловдив
10.03.2024 Сигнал от Пловдив: Кой ще се подпише, че е приел тази мърлящина?
22.02.2024 В "Централен" откриха четири нови детски площадки
20.02.2024 Вижте какво ще има на мястото на бивш ресторант под Бунарджика
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).