Граждански организации почистват Гребната база днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:00 / 08.11.2014
1821
Гражданска инициатива за почистване на Пловдив стартира от днес. Организатори са представители на няколко граждански групи, сред които Местна гражданска инициатива за добро управление на Зелената система в Пловдив, Съюз на ландшафтните архитекти, Клуб на лесотехника към Дом на техниката, Пловдив, "Зелените", сдруженията "Открития" и "Зелени Балкани". Инициативата се провежда със съдействието на район "Западен", община Пловдив. 

Днес ще бъде почистена защитената зона между гребния канал и дигата на река Марица. Всички желаещи да се включат в инициативата ще се съберат в 11 часа на моста над Гребния канал (от страната на изтрезвителя). 

Идеята на организаторите е да се разчисти тази зона преди падането на първия сняг. Има осигурени чували, ръкавици, както и няколко пункта за събиране на отпадъците, съгласувани и със съдействието на район "Западен". Организаторите уточниха, че това е началото на серия от инициативи по почистване на града.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес маршрутът на автобусна линия 116 ще е друг
За кратко ограничават движението пред кметството в "Източен"
В Пловдив продължава да расте броят на предложенията за работа
Читател: Този хубосник застраши движението в Пловдив заради необе...
Удостоиха посмъртно непрежалимия Алек Попов с голяма награда
Извънредна ситуация с високи води на река Въча край Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).