Граждани на протест срещу презастрояването в Пловдив: Искаме кметът да си спазва обещанията!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (7)
09:50 / 02.12.2021
6574
Граждани на Пловдив протестираха пред Административния съд срещу поредното презастрояване в града, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Те издигнаха лозунги: "Долу ръцете от зелените площи“, "Общината на детектор на лъжата“, "Искаме справедливост и чист въздух“ и "Общината да спазва закона и конституцията“.

Протестиращите бяха от квартал "Смирненски“ и са завели дело, което ще се гледа днес от Административния съд. Това дело не е единствено. Има и друго тяхно дело, което е анулирано и обжалвано, като на него също трябва да му се даде ход.

"Общината иска да строи незаконно върху тревни площи, които са закупени с нейна помощ от частен инвеститор. Теренът е на ул. "Ручей“ 1. Това е малък терен, с 50-годишни дървета, които ние сме си посадили още през 1970 година, там децата ни играят, тази площ ни е необходима, няма други такива в района. От общината са фалшифицирали наши подписи, има много нарушения и искат да строят там 4-етажна сграда, без всякакво законово основание за това“, каза гражданката Костадинка Димова, която живее на същия адрес.

"Искаме справедливост, искаме кметът Здравко Димитров да си спазва обещанията, защото ние затова сме го избрали, за да стане Пловдив зелен град и да има достатъчно въздух“, казаха протестиращите. Според тях това е допуснато, защото има корупция и "играят пари“.

Според гражданите трябва да има достатъчно междублокови пространства. Те са, за да играят децата свободно, да излизат там. Не е редно да се застрояват тези пространства. Хората ще идват редовно на съдебните дела, докато успеят. Според тях, този проблем е навсякъде, има цели бетонирани квартали, които хората напускат, като си продават жилищата.  

От Сдружение "Спаси Пловдив“ също застават зад тази кауза. Според тях, заради безкрайната алчност на някои хора, страдат обикновените граждани на Пловдив. Те припомниха, че преди месец са били организирали петиция за освобождаването на арх. Невена Балчева, която е работила за презастрояването на града, според тях. Сега, доброволно, или не, нея вече я няма. Това ще се случи с всеки, който работи против гражданите, обещаха от сдружението.


Виж коментарите (7)

Още по темата (358):
23.04.2024 Шофьор: Положението в Пловдив е кошмарно! Търсете варианти, защото с това строителство ще става още по-зле!
15.04.2024 1200 евро за квадрат: Сабри Сюлейман от Момчилград купи нов едностаен апартамент в Пловдив
28.03.2024 Застрояват огромен парцел в западната част на Пловдив
25.03.2024 Средният ипотечен кредит за покупка на апартамент в Пловдив нарасна до 72 000 евро
25.03.2024 Спад в цените на жилищата в Пловдив и в още един град
14.03.2024 Зелена светлина за новия мегакомплекс в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).