Грандиозен спектакъл очаква Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:00 / 24.07.2015
3329
Над 100 артисти от различни сфери на изкуството ще се срещнат на 9 септември на сцената на Летен театър Пловдив за премиерата на първата българска 3D поп-опера "Рибарят и неговата душа" в града на тепетата.

В спектакъла участват симфоничен оркестър и поп-рок банда, балет, хор и любими на родната публика изпълнители: Ненчо Балабанов, Мариана Попова, Весела Бонева, Амалия, Димо Алексиев и други. 

В спектакъла участва и световноизвестният балет "Арабеск" . Опита и високото художествено майсторство на трупата са предпоставка за истинска феерия и новаторски решения, допълващи магията на спектакъла. Специално за тях са проектирани приказни, завладяващи костюми представящи "морския свят" в поп-операта.

Сценографията има минималистичен дизайн, който е подкрепен с триизмерна прожекция - симулация на декор и атмосфера. Използвани са техники като 3D мапинг, холограмни изображения, прожекции на иновативни повърхности и материи.

Зрителите ще могат да видят приказни костюми и омагьосваща музика, за да станат съпричастни на една красива история за търсенето на любовта и цената, която сме готови да платим за нея, за силата на Божията любов и за толерантността, която трябва да проявяваме един към друг.

Проектът е изцяло български, а либретото, вдъхновено от едноименната приказка на Оскар Уайлд, е написано от Ани Топалова. Многопластовата музика, преплитаща симфония, етно и джаз, дело на композитора Минко Ламбов.

За светещите костюми пък се е погрижила Кремена Халваджиян. Аудио-визуалната магия на "Рибарят и неговата душа" ще потопи зрителите в приказното морско дъно, където актьорът Ненчо Балабанов ще бъде рибар, Весела Бонева ще се преобрази в омайваща с красотата си русалка.

Ролята на злата вещица ще изиграе Мариана Попова, а Амалия ще бъде Душата на рибаря в спектакъла.
Спектакълът е подходящ за деца и възрастни. Мястото е Летен театър, началото в 20:30 ч.

Организаторите са помислили за достъпни цени, за всякаква аудитория, от 10, 15, 20, 25 и 30 лв.

Продажбата на билети е вече факт на касите на билетен център пред общината и в музикален магазин на ул. "От. Паисий".


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).