Готвят облекчено движение по "България" заради ремонта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:44 / 17.07.2008
3523
От тотално спиране на движението по бул. "България" до бариери на 4-и километър, които да спират камионите, варираха предложенията за облекчаване на движението по пътната артерия, докато тя е в ремонт по време на проведена днес среща в общината. Въпреки, че преминаващите автомобили са намалели заради отпускарския сезон, задръстванията не намаляват, се разбра на срещата. Основният потърпевш се оказаха рейсовете от масовия градски транспорт, които трупат по половин час закъснение само в ремонтирания участък. Представители на общината, КАТ, Пътно управление и "Пътинженеринг" ще огледат във вторник ремонтиращия се участък от булеварда в опит да намалят трафика. Един от начините е да се ограничи влизането на тежки камиони откъм 4-и километър, единодушни бяха участинците в срещата. Роди се дори идеята на входа на града да бъде монтирана бариера, която да филтрира влизащите коли, камионите да плащат между 30 и 50 лева за да влязат в града през "България", а транзитният трафик да бъде пренасочен.

Булевардът няма да се затваря изцяло, каквито идеи се появиха и на тази среща, защото, според шефа на пътното управление Паун Иванов, "не можем да си позволим да спрем бизнеса между 4-и километър и "Васил Априлов". При ремонта ще бъде осигурен достъп до големите фирми и магазини, както и до Пловдивския университет, решиха участници в срещата. Според кметицата на "Северен" Ина Филипова обръщалото до ПУ е ремонтирано изключително некачествено, а автобусите се повреждат в настилката, която се нуждае от основен ремонт.

Фирма "Пътинженеринг" ще приключи асфалтирането на южното платно до "Васил Априлов" до края на месеца, каза шефът й Недялко Бекиров. "Проблемът е как да опазим асфалта от минаването на автомобили през следващите десетина дни, докато той заяква и докато направим маркировката", коментира Бекиров. "Измислете по-сериозен начин - българинът не разбира от пътни знаци", разпореди зам.-кметът Димитър Цветков.

Бавят се плащанията за извършена вече от фирмата работа по булеварда, каза още шефът на "Пътинженеринг". Според него това вероятно е по вина на държавата, която финансира ремонта на булеварда с пари от компенсацията за приетия софийски боклук. Според непотвърдени данни, държавата бави плащанията и за ремонтираното Кукленско шосе, парите за него също бяха от компенсацията за боклука.

Виж коментарите (0)

Още по темата (181):
04.10.2021 Ремонтират бул. "България" в Пловдив
12.10.2019 Подивял пимкаджийски шофьор бясно препуска с камион пред Английската
16.11.2016 Полицията: Хванахме много нарушители по бул."България"
19.07.2016 Камиони шпорят по "България" въпреки забраната, ще издържи ли още дълго скъпият пловдивски булевард?
14.03.2016 Акции до дупка срещу камионите по бул. "България"
08.03.2016 Камиони си минават по бул. "България" въпреки забраната
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).