"Госпожа Опера" разказва "Вълшебната флейта" на децата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:00 / 12.03.2016
1585
Опера Пловдив кани деца и родители на "Вълшебната флейта" - новото заглавие от поредицата "Приказките на "Госпожа Опера". Премиерата ще бъде днес от 11 часа в Дома на културата. 

Адаптацията за деца на една от най-известните опери от Моцарт е дело на режисьора Росица Костова и на художника Николина Костова - Богданова. 

В рамките на един час сладкодумната "Госпожа Опера" представя вълшебната история за младия влюбен принц, за една красива принцеса, за един ловец на птички, за една зла Кралица на нощта и за един добър магьосник. Малчуганите влизат в действието на операта, насядали на самата сцена около Госпожа Опера. 

Режисьорската идея ограничава броя на зрителите до 100 за едно представление! Ролите се изпълняват от Арина Христова, Евгения Ралчева, Марк Фаулър, Евгений Арабаджиев, Тодорка Митковска и Пламен Кумпиков, а на рояла са Рита Дечева и Росица Димова.

Представлението е подходящо за деца от 3 до 12 години. През сезон 2015-2016 Госпожа Опера разказва още музикалните приказки "Петя и Вълкът" и "Вълкът и седемте козлета". За по-големите пък е семейният мюзикъл "Магьосникът от Оз", който също се играе в съботни дни.

Билети за премиерата "Вълшебната флейта" за деца се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и на място преди спектакъла в Дом на културата.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).