Гордост! Общината финансира всебългарския събор край гроба на Кубрат

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
17:40 / 13.08.2017
5056
Пловдив задели средства за да се включи в организирането на големия Общобългарски събор по повод 105 години от откриването гроба на създателя на Стара Велика България - кан Кубрат, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Още в края на миналата година бе сформиран международен комитет за отбелязване на събора "КЪМ ЗАВЕТА - КУБРАТ 105", който ще се проведе на 16 и 17 септември 2017-та. в Мала Перешчепина в Украйна. Освен това стартира и събиране на средства за изграждането на Мемориал в чест на българския владетел. 

Организаторите на всебългарския събор отправиха призив към всички общини в България да се включат с финансово съучастие. И най-малката сума ще бъде сериозен подкрепа, казват организаторите. Убедени сме, че няма българска община, която да откаже, написаха организаторите. Пловдивският общински съвет пък с пълноединодушие се включи в инициативата си и на последното си заседания отпусна 2000 лева. 

Припомняме, че през 2017 година се навършват 105 години от откриването на гроба на възстановителя на Старата Велика България кан Кубрат край днешното село Мала Перешчепина в Украйна. За годишнината са предвидени разнообразни културни прояви, екскурзии, научни дискусии. Има и организирано посещение от България.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).