Голямо признание за известна пловдивска адвокатка

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
13:15 / 14.04.2022
3115
Пловдивската адвокатка и изтъкнат защитник на жертви от домашно насилие Милена Кадиева е отличена с престижна европейска награда. Милена Кадиева спечели категорията "Жените в действие" в конкурса "Жените на Европа", като признание за изключителните й усилия и борбата за правата, защитата и овластяването на жените на национално българско ниво, както и на международно ниво, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Пловдивската адвокатка работи по темите дискриминация, сексуални, репродуктивни, здравни и социално-икономически права на жените и домашно насилие. Активист е в много български неправителствени организации и е основател и директор на фондация "Джендър алтернативи". 

"Това е признание за всяка активна жена в Европа. Вдъхновение за всички жени и момичета в Европа е, че действията им имат значение. Това е знак, че дори работата на една самотна жена може да промени света" - каза Милена Кадиева при получаването на наградата. 

Кадиева смята, че мисията й като адвокат по правата на човека винаги е била да защитава жените и момичетата от насилие, да работи за равенството между половете и да подкрепя нуждаещите се.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).