Голяма част от клиентите на DCC все още нямат телевизия

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
09:28 / 29.11.2023
4511
Голяма част от клиентите на DCC все още нямат телевизия, предава Plovdiv24.bg.

Телевизионният сигнал е възстановен напълно в Асеновград и в район "Тракия". Абонатите от останалите части на Пловдив обаче са без телевизия. Става въпрос за централната градска част, кварталите "Съдийски", "Кършияка", "Смирненски", "Прослав" и район "Южен".

"Възстановяването на телевизията е поетапно, тъй като трябва да се купят скъпи машини. Работи се по възможно най-бързия начин, за се осигури услуга на всички клиенти. Проблем с интернета няма никъде" - съобщи за медията ни адвокатът на DC Corporation Атанас Костов.

Късно снощи от компанията съобщиха, че телефонната централа е възобновена и активна. 

Услугата на DCC беше прекъсната преди 7 дни, когато се проведе акция на ГДБОП по жалба на "Нова броудкастинг груп" ЕООД за предаване на телевизионни програми, обект на авторско право, без необходимото по закон съгласие на носителя на това право.

Униформените извършиха претърсване на централата на компанията на бул. "Марица" и в офиса на бул. "Княгиня Мария Луиза" и иззеха цялата налична техника. В резултат хиляди абонати останаха без интернет и телевизия. През лятото също имаше подобна акция по идентична причина. Техника за общо 1.6 милиона лева е иззета от ГДБОП.

Междувременно адвокатът на DC Corporation е провел среща с директора на дирекция "Авторско право" в Министерство на културата Мехти Меликов, на която е обсъдена ситуацията с пловдивската компания. Фирмата е платила правата към всички съществуващи организации за колективно управление на авторски права - “Профон", “Мюзикаутор" и “Филмаутор", които управляват аудио-визуално и филмово съдържание. При по-задълбочено проучване на въпроса е установено, че авторските права през въпросните организации касаят само музика и филми, но не и телевизия.

Виж коментарите (2)

Още по темата (66):
15.12.2023 От DCC бесни на ГДБОП
25.11.2023 Адвокат: Това остана от DCC!
25.11.2023 Пловдивчанка: 3 дни без интернет и телевизия. Жена изгуби работата си заради тях
24.11.2023 DCC проговориха за акцията, намекнаха за бухалки
24.11.2023 Пловдивски адвокат: Кой ще носи отговорност?
24.11.2023 След обиска от ГДБОП - добра новина за клиентите на DCC в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Водачи: Нещо страшно е на "Пещерско шосе" в момента
Изключително нагла и срамна постъпка на мъж и жена в Пловдив. Не ...
Иван Петков: Не било Ден на Победата, а било Ден на Европа…
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).