Голям удар на МВР Пловдив до Търговиите на "Брезовско", има арестувани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
19:58 / 19.02.2019
36283
Полицията разби банда, извършила множество обири на камиони в района на Търговиите на ул. "Брезовско". Това съобщи днес началникът на Трето РУ Пловдив Пловдив Никола Симов по време на срещата с администрацията на район "Северен". На нея бяха изнесени данни за състоянието на престъпността в района през миналата година и бяха обсъдени проблемите на сигурността.

"Членовете на бандата бяха много добре организирани, разполагаха с няколко автомобила и с активна връзка помежду си. Те обираха обикновено оставени дори и за малко без надзор камиони със стока, като основната им плячка бяха служебните пари. Имало е случаи на откраднатите суми да бъдат в порядъка от 7000-8000 до над 10 000 лева от едно моторно превозно средства. Членовете на групата бяха задържани в края на миналата година, в ареста са и са предадени на съда. От тогава няма нито един обир в Търговиите", уточни полицейският началник. Той добави, че благодарение на активната работа на служителите на полицията, в район "Северен" тежките криминални престъпления са намалели до минимум, пише Марица. В момента служителите не реда издирват автор на два грабежа.

Извършителят на възраст около 25 години е нападнал момичета и със сила им е отнел дамските чанти. През миналата година на територията на район "Северен" са станали общо 704 престъпления. От тях 630 са криминални, като разкритите са 226. Пътно-транспортните произшествия са 85 с един загинал.

"Освен активната работа на полицията в борбата с престъпността важен фактор и видеонаблюдението. То възпира хората, които смятат да вършат престъпления. Разчитаме и на активността на гражданите", завърши Никола Симов.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).