Големи богаташи с палати за чудо и приказ на 3 км от Пловдив яко крият данъци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
19:58 / 29.08.2017
51433
107 богаташки къщи в пловдивското село Белащица имат разрешителни за строеж, само 40 от тях обаче са с акт 16. Останалите 67 нямат този документ, не са регистрирани в данъчното и за тях не се плащат налози. Това е установила проверката на община "Родопи", която тече вече два месеца в Белащица.

"Разпоредих инспекцията, тъй като подозирах, че собственици на палати във вилната зона на населеното място умишлено не си вадят акт 16, за да избегнат таксите и данъците. В същото време обитават жилищата си и живеят на гърба на изрядните платци", коментира кметът на "Родопи" Пламен Спасов

По думите му тарикатите дори засипвали администрацията с жалби, че контейнерите не стигали. Съдовете за смет пък били съобразени с регистрираните имоти, пише "24 часа". След старта на проверката сигналите на баровците от вилната зона за препълнени казани секнали.

"Уведомили сме неизрядните да предоставят в срок от 14 дни документите за къщите си и да ги декларират. В противен случай законът ми дава право да им отрежа тока и водата, както и да им наложа глоба от 1000 до 10 000 лева", уточни Спасов. 

След като приключи проверката в Белащица, специалистите от незаконното строителство ще влязат в Марково, Браниполе и Брестник, където също в последните години са вдигнати десетки палати.

Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
Малка община, граничеща с Пловдив, настигна София по строителство...
В Пловдив не се научихме да минаваме през кръгови кръстовища
Ето я листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив област
На улица в Пловдив снимаха новия джип на Ferrari
Това е листата на БСП в Пловдив, която ще атакува новия парламент...
Адско задръстване на Околовръстното на Пловдив, шофьорите изнерве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).