Гневни майки вдигнаха скандал пред МУ Пловдив заради оценки по биология

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
16:11 / 15.07.2013
24573
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Няколко недоволни майки на кандидат-студенти се събраха днес пред Медицинския университет в Пловдив с искане лично да видят работите на децата си по биология, научи Plovdiv24.bg

"Родители претендират да присъстват на идентификацията на кандидатстудентските работи на децата си по биология, но такава практика не е приета. Децата са пълнолетни граждани и в правилника е записано, че те лично трябва да идентифицират работите си. Това се прави, за да могат те самите да потвърдят, че дадената работа наистина е тяхна, елиминирайки по този начин съмнението за евентуална техническа грешка.

Оценките и критериите за поставянето им обаче не могат да бъдат анулирани или преразглеждани. Всяка една работа е проверявана от двама души. Ако има разлика от 50 стотни между тях - тя отива на арбитър. В момента тече идентификация и повечето младежи идват сами. Но има майки, които твърдят, че лично трябва да проверят. Това вече е проблем родители-деца и въпрос на доверие. Имали сме случаи, когато кандидат-студент, хванат да преписва, на родителите си съобщава, че се е справил с изпита отлично.

39% са слабите оценки на изпита по биология в Медицински университет - Пловдив. 970 са явилите се кандидати, близо 100 са отличните оценки, също толкова са много добрите, а пълните шестици са 15, 200 са оценени с "добър".

На родителите казахме да си подадат жалби, които ще бъдат разгледани и председателят на комисията ще им отговори как са оценени и какви са грешките на децата им. Не може трима специалисти да проверяват и оценяват, а една майка да оспорва това просто защото е недоволна от оценката на детето си", разясни пред репортер на сайта зам.-ректорът по учебната дейност проф. Мария Куклева.

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).