Глутница агресивни кучета до "Събота пазар" напада хора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
06:45 / 26.09.2012
10362
Отново за проблеми с бездомни агресивни кучета сигнализират наши читатели на редакционната поща на Plovdiv24.bg.

"Пиша ви относно глутница безстопанствени кучета в район "Южен" до "Събота пазар". Първо държа да подчертая, че съм любител на животните, грижа се за коте и куче, плащам всички необходими данъци и такси за тях и се грижа да са ваксинирани и обезпаразитени.

Живея в кв. "Кючук Париж". Преди няколко дни при вечерната разходка на кучето ни до бившата "Молдавия", приятелят ми е бил нападнат от глутница агресивни безстопанствени кучета. За щастие, успял е да се справи със ситуацията, без да пострада нито той, нито кучето. Но може да няма този късмет всеки път.

Била съм в други квартали на града, където има обособени кучешки площадки с ограда, където всеки собственик може да пусне кучето си да тича и играе на спокойствие. В нашия квартал няма такава площадка, поне не на такова разстояние, което е възможно да се изминава всеки ден (а едно куче се нуждае от разходка доста повече от веднъж на ден). Доколкото знам, такава площадка има в парка до ОУ "Димитър Талев", но е много далеч от "Събота пазар". Затова се налага се да разхождаме кучето на повод около блоковете, докато се измори. 

Особено вечер разходката е истинско изпитание на духа и тялото. Пълно е с отрови (и останали след тях трупове на животни), агресивни кучета, дрогирани младежи и пияни представители на малцинствата...

Какво получавам за това, че съм регистрирала кучето си в общината - плащам данък, плащам такса в жилищната кооперация всеки месец, ваксинирам кучето си, чистя след
него на улицата? В замяна на това получавам: никакво място за разходки, отрови по улиците, агресивни кучета и хора, мразещи животните и опитващи се да се отърват от тях по всякакви начини, включително незаконни и неморални.

Не искам сигналът ми да бъде разбран като оплакване. Знам в каква държава живеем, знам, че има хора, умиращи от глад и по-сериозни проблеми (за някои хора) от живота и здравето на домашните любимци. Но след като аз постъпвам като отговорен гражданин на Европейския съюз, очаквам да получавам нещо в замяна на това, което давам, е едно от писмата по темата, получени от на наши читател.

За случая репортер на сайта сигнализира шефа на Общинския инспекторат Владо Илиев, който съобщи, че в района нееднократно са се провеждали акции за залавянето на бездомни кучета. За последно това е правено миналата седмица, когато при хващането на 4-5 от бездомните псета, останалите от глутницата са се разбягали. Въпреки това, той се ангажира, че веднага изпраща на мястото служители на Инспектората, които да предприемат необходимите мерки за предотвратяване на инциденти.

Виж коментарите (24)

Още по темата (70):
29.11.2023 Първо обещание на Русинов: Ще вземем мерки за бездомните животни
12.03.2023 Глутница кучета скита в района на бившата Ботаническа градина в Пловдив
11.12.2022 Глутница от бездомни кучета тормози квартал в Пловдив
29.04.2022 Пловдивчанин: 15 бездомни кучета ме наобиколиха и не можех да мръдна
03.10.2021 Община Пловдив създава център за хуманно отношение към животните
02.04.2021 В Деня на бездомните животни от общинския приют раздават подаръци за всяко одомашнено куче
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).