Глоба до 500 000 лева грози "Монди Стамболийски"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:22 / 14.08.2017
9129
РИОСВ - Пловдив проведе нощно обследване на територията на Стамболийски във връзка с постъпили сигнали за неприятни миризми от фабриката за целулоза и хартия на "Монди Стамболийски" ЕАД. На място са констатирани нарушения на екологичното законодателство. 

Проверката е извършена на 11 август 2017 г. от 4.40 до 7 часа, съгласно утвърдената от министъра на околната среда и водите инструкция за определяне на разпространението на неприятни миризми от 1997 г. Обследването е извършено от комисия, определена със заповед на директора на РИОСВ - Пловдив. В състава й са включени експерти на инспекцията, Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда в Пловдив, както и представител на дружеството. При проверката не е участвал представител на ОбС в Стамболийски, въпреки поканата от екоинспекцията. 

За установената при обследването характерна миризма от производството на завода, срещу дружеството ще бъдат предприети административно-наказателни мерки. Предвидените в екологичното законодателство санкции за нарушения на условия в комплексно разрешително са в размер от 10 000 до 500 000 лв. Контролът на обекта от РИОСВ - Пловдив ще продължи. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).