Гледат жалба срещу министър Георги Петканов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:39 / 22.01.2007
1386
Жалба срещу министъра на правосъдието Георги Петканов ще гледа Комисията за защита от дискриминация. Искът е заведен от Асоциацията за правна евроинтеграция и защита правата на човека заради ограничаване достъпа на роми в Съдебната палата в Пловдив, съобщи председателят на асоциацията , адвокат Михаил Екимджиев.
Той припомни, че миналата година камера на бТВ документира отказа на охраната на Съдебната палата да пусне в сградата 4 младежи от ромски произход, които искаха да посетят открито заседание по нашумяло в медиите дело.

Още тогава от Съдебната палата коментираха, че не дискриминират никого по етнически признак и посочиха като доказателство, че всеки ден десетки роми влизат в сградата да вадят удостоверения за съдимост или да присъстват на различни дела.

Ако Комисията за защита от дискриминация установи наличието на дискриминационна практика в пловдивската съдебна палата, тя трябва да постанови нейното преустановяване и да наложи санкции на виновните лица. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив продължава да расте броят на предложенията за работа
Читател: Този хубосник застраши движението в Пловдив заради необе...
Удостоиха посмъртно непрежалимия Алек Попов с голяма награда
Извънредна ситуация с високи води на река Въча край Пловдив
Шофьорка самокатастрофира на "Асеновградско шосе"
Пловдивско училище с голям успех


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).