Главният инженер на "Северен" прикрива незаконно и опасно строителство върху общинска земя

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
07:00 / 27.06.2010
11368
Главният инженер на район "Северен" Илиян Козарев прикрива незаконно и опасно строителство върху общински терен, установи репортерско разследване на Plovdiv24.bg.

Преди 20-на дни в редакцията на Plovdiv24.bg пристигна сигнал от живущи в район Северен, срещу хотел "Санкт Петербург", че една от спортните площадки се разрушава. На въпроси на жители в квартала какво ще се прави там, инвеститорът се държал грубо и заявил, че ще прави каквото си иска.

Става въпрос за възстановяване на спортната площадка и изграждане на терен с изкуствена трева, но всичко това минава през одобрение от Община Пловдив на строителен проект, който включва инженерна, архитектурна част и други. Инвеститорът не разполага с подобен проект, за което бе сигнализирана районната кметица Ина Филипова преди 2 седмици. Тя прие сигнала, потвърди, че при нея не е пристигал документ за строително разрешително и ще разпореди проверка.

От тук случаят премина в ръцете на главния инженер на района Илиян Козарев, който се опита да прикрие следите на незаконното строителство. Пред наш репортер на място в кметството, след многократни откази от негова страна да даде информация по въпроса, той заяви, че е разпоредил две проверки и те не са открили нередности. Според него нямало никакво строителство, само боядисване и възстановяване на съществуващата ограда.

След тези негови думи, отново се свързахме с него и му заявихме, че на намиращата се само на няколкостотин метра от кметството площадка, се извършва строителство без разрешително и проект, изливат се нестабилни фундаменти и се поставят железа, чиято височина надхвърля почти два пъти съществуващата ограда. Освен това тези железа са далеч от изискуемите за подобна конструкция и представляват сериозна опасност оградата да се срути върху играещите между/под нея деца. Заявихме на г-н Козарев, че имаме и снимков материал в подкрепа на твърденията си и бихме желали да му покажем материалите. На всичко това той се ядоса, и заяви:

Козарев: "Щом така твърдите, нека така да бъде."

Репортер: "Ще вземете ли мерки, можем ли да Ви покажем снимките, тъй като сме в кметството, но ни казаха, че сте излезли (б.р. 15:16 часа, петък, 25 юни, работен ден)?"

Козарев: "Не, сега си имам друга работа" - след което затвори телефона.

От Plovdiv24.bg вече сме заявили подкрепата си за възстановяването на спортните площадки и преплитането на частния и обществения интерес, за да се стопанисват, но когато се пренебрегват законите и нормите за безопасно и законно строителство, тези спортни площадки се превръщат в опасно за игра и спорт място, заплашвайки при инцидент да хвърлят черно петно върху цялата идея.

Кметицата Ина Филипова бе в командировка през изминалата седмица и не можа да бъде открита за коментар и реакция. След завръщането й в понеделник, тя ще бъде информирана за злоупотребите на своя служител, както и за незаконното строителство.


Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).