Главната се пукна по шевовете, хиляди се докоснаха до страхотно събитие в "Капана"!

Автор: Васил Динев
Коментари (4)
08:36 / 02.10.2017
9877
Хиляди хора от България и чужбина посетиха през уикенда страхотната инициатива "Капана Фест", а Главната буквално се пукна по шевовете вчера, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Разнообразната програма на събитието бе поместена в три дни - петък, събота и неделя и включваше три музикални сцени с над 16 артисти, кинопрожекции, литературни четения, работилници и изложби, творчески и развлекателни проекти. Не липсваше и най-утвърденият занаятчийски базар, представящ изделията на над 120 от най-изявените автори в страната.

"Базар Капана" възроди творческия и занаятчийски дух, като представи съвременните български автори в няколко тематични зони: авторски изделия, натурални храни и напитки, съвременна българска мода, както и емблематичната зона за грамофонни плочи, превърнала се в средище за всички меломани и любители на качествения звук.

Кинопрограмата включваше игрални и документални филми, част от които бяха представени лично от своите автори. От 19:30 часа на големия екран на ул. "Абаджийска" се прожектираха българските игрални филми "Дървеното езеро" и "Малък-Голям" (Ясен Григоров), "Урок", "Скок"и "Слава" (Петър Вълчанов), "Жажда" (Светла Цоцоркова-Стоицова), "Легендата за първия кукер" (Студио Змей). На ул. "Магура" пък можеше да бъде видяна документалната лента в 6 епизода "Човек и Космос" (Сам Нийл), както и филмите "Човек и Природа", "Човек и Човек".

Литературната зона бе разположена на ул. "Абаджийска" и запозна публиката с различни български автори и техните произведения. Един от акцентите в програмата бе представянето на произведението "Приказка за Стоедин" на Никола Русев от дъщеря му Иглена Русева. В Международния ден на поезията, 1 октомври, Лиел Александра Адмон и Катя Кремзер изпълниха вечерeн рецитал на поезия с акустичен акомпанимент на китара.

Театърът също намери своето място по време на фестивала. Откритата сцена на ул. "Бенковски" (Performance stage) показа спектаклите "Жужене", "Момини седенки", бродуейския мюзикъл "Ани", както и финала на брейк състезанието за младежи, организиран от The Center. 


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).