Гласуваха за оставката на Дянков, ГЕРБ го защити с пламенно мълчание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
17:06 / 24.06.2010
5213
23-ма общински съветници подкрепиха внесената от Тодор Христев декларация, с която се настоява за оставката на Симеон Дянков заради политиката му на икономически геноцид спрямо Пловдив. 15 гласуваха "против", а двама се въздържаха, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Очакваните дебати не се състояха, тъй като от ГЕРБ сякаш си бяха глътнали езиците и ни дума не обелиха, така че Николай Радев ги сравни като нови саможертвени матросовци пред амбразурата на финансовия министър. Николай Караиванов пък не скри изненадата си: "Не очаквах чак пламенна защита, но и такова пламенно мълчание не очаквах от ГЕРБ."

Първоначално Христев обяви, че на миналата сесия си бил оттеглил временно декларацията, защото все таял дълбоко в себе си надежда, че в това време на отлагане Дянков щял да се освести и да си изпълни ангажиментите към Пловдив, а той на всичкото отгоре взел, че резнал и обещаните уж за актуализацията на бюджета 15 милиона лева, полагащи се от софийския боклук. Иван Петков приведе примери защо за 30-милионния заем не бива да се сърдим на министъра, с 50-те милиона изтеглени преди общината била показала, че не можела добре да управлява подобни пари.

"Какви са тези декларации, защо се криете зад тях. Като сте толкова куражлии, излезте навън, развейте байрака и поведете народа право срещу правителството с Дянков и го свалете, както направих аз през 1997 срещу Виденов", призова Спас Гърневски, уточнявайки, че тогава ще трябва да дават обяснения за делата на тройната коалиция, които са докарали страната до сегашното дередже. "Първи ние от ВМРО вдигнахме бунтовете тогава", продължи с историческите справки Камен Шишманов, а гласове от залата призоваха темата да се върне към реалността.

"Всички съветници от ГЕРБ в тази зала, депутати, министри, включително и Дянков, са такива благодарение на Бойко Борисов. Той пое този ангажимент, защо се опитваме да връщаме топката на г-н Дянков, той е само един изпълнител. Декларацията трябва да е към Бойко Борисов. Не искам оставката на Симеон Дянков, а искам Бойко Борисов да направи живота ни по-добър", заяви Николай Караиванов.

Съветниците от ГЕРБ се включиха единствено чрез направеното от Сузана Николова предложение за прекратяване на дебатите, а след гласуването беше направено заключението, че по-малко от половината общински съветници подкрепят идеята да се иска оставката на Симеон Дянков.

Виж коментарите (14)

Още по темата (91):
29.08.2011 ЕБВР иска €21000 от Общината, кметът: Дянков да си плати
масрафа
11.02.2011 Константинов: Не смятам, че общината трябва да връща парите на ЕБВР
10.02.2011 Европейската банка иска 200 000 евро от Пловдив, кметът ги прехвърля на
Дянков
23.10.2010 Европейската банка идва да инспектира дупките ни, след това решава за заема
10.08.2010 Нови нападки на кмета срещу Дянков
19.07.2010 Константинов: ЕБВР иска от Дянков едно изречение подкрепа за Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).