Глас народен, глас Божи: "Чистота" ще събира сметта рано сутрин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
10:10 / 26.06.2012
4056
По повод на сигнали на граждани за шум при обслужване на съдовете за битови отпадъци в ранните часове на деня, от 13 юни в продъжение на седмица ОП "Чистота" извърши в район "Южен" експериментална промяна в работното време на сметосъбиращата техника от от 9 до 19:30 ч.

Наред с получените на сайта на предприятието и по електронната поща мнения, се проведе анонимна анкета сред граждани от различни възрастови групи, живеещи на територията на района, взети бяха под внимание и коментарите по темата в интерактивните медии.

Обработката и анализът на резултатите сочат, че общо 60% от жителите на "Южен" предпочитат обслужването да се извършва от 6:00 ч., 34% - от 9:00 ч., а за 6% са приемливи и двата варианта или имат алтернативни мнения.

Мотивите на анкетираните са, че при сметосъбирането от 9 до 19:30 ч. автомобилите на "Чистота" пречат на автомобилния трафик, през деня се усеща миризма от съдовете за смет, шумът от 14 до 16 ч. пречи на следобедната почивка и т. н.

Препоръките на гражданите са взети под внимание и на работещите в "Чистота" е разпоредено да са по-тихи при сметосъбирането, задължително да се помита и почиства около контейнерите.

Назначена е комисия, обследваща всички камиони, извършващи дейността по сметосъбирането и сметоизвозването, като за констатирани технически неизправности ще бъдат изваждани от графиците.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...
Иван Петков ще води листата на БСП в Пловдив, Манол Генов в облас...
В Пловдив изнесоха подробности за опасното вещество, източник на ...
Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"
Полицията в Пловдив подхвана джигитите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).