"Гладстон" няма да бъде разширявана, остава със сегашните габарити!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (9)
13:43 / 26.07.2018
11126
Общината следва политика за извеждане трафика от центъра на града. Това заяви кметът Иван Тотев по повод дебатите за регулацията на улица "Гладстон" и отнема ли се възможността за бъдещото й разширение с разширяване територията на имота, отреден за нова художествена галерия с присъединяване на част от ул. "Гладстон" и ул. "Преслав" към него, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

По думите му гласуваното днес решение не отнема от улицата и "Гладстон" си остава в същата регулация като до момента. "Ние нямаме намерение да я стесняваме или да правим нещо допълнително", категоричен бе той.

Що се отнася до плановете за разширение на улицата, Тотев поясни, че те са заложени в Общия устройствен план от 2007 година. Този план обаче изтича, без разширението да се е реализирало по една или друга причина през това време.

За новия ОУП администрацията ще предложи "Гладстон" да запази сегашните си габарити, без да става дума за стеснение на улицата. Освен всичко едно разширение би означавало страшно много средства за отчуждаване за сгради, намиращи се в най-скъпата част на града под тепетата. "Това са суми, които могат да отидат за куп други инфраструктурни обекти", описа ситуацията Тотев. 

"Няма никаква логика да се говори за разширение на "Гладстон" от позицията на 2018-та година. Политиката, която трябва да води Общината сега, е да извади трафика от центъра. Абсурдно е да говорим за разширение на улици в централната градска част, което значи повече коли, а това категорично няма да се подкрепя." Напротив - по думите му се върви към "минимизиране на улиците, затваряне на колкото се може повече такива в центъра" и търсене на алтернативни маршрути.

Виж коментарите (9)

Още по темата (6):
03.08.2023 Пепа Деведжиева: Разширяването на ул. "Гладстон" е плиткоумна идея
02.08.2023 Не успяха да спрат разширяването на улица "Гладстон"
29.07.2023 Икономист: С това решение пада пазарната цена на имотите! Разширението на улицата няма да е в близките 100 години
26.07.2023 Одобриха разширението на улица "Гладстон"
21.11.2013 Кметът: "Гладстон" няма да бъде разширявана, безбожно скъпо е!
13.06.2007 Общината подготвя проект за разширението на ул. "Гладстон"
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).