Гергов излиза от пътния бранш

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
17:29 / 16.09.2013
119331
Пловдивският бизнесмен Георги Гергов се раздели с една от компаниите си - "Пътища" АД, научи Plovdiv24.bg. Новият собственик на фирмата е ИСА 2000, която също оперира в сферата на пътния бранш.

"Пътища" АД се смяташе за една от най-апетитните хапки от тази част на бизнеса на Гергов, което е ясен знак, че вероятно предприемачът има намерение да излезе от пътния бранш.

Припомняме, че Гергов влезе в този бизнес с покупката на "Пътища" АД - Пловдив преди повече от пет години. Новината за сделката тогава бе потвърдена от самия него. Той обаче отказа да съобщи цената на придобиването, като поясни, че сделката е сключена и е отразена в Централния депозитар. Покупката на "Пътища" АД е станала чрез контролираното от Гергов дружество "Слънчев ден", което е публична компания.

Според електронния регистър ДАКСИ собственик на 75% от капитала на "Пътища" тогава бе областният управител на Кърджали Ангел Коджаманов, от когото най-вероятно Гергов е купил дружеството. То е имало дялово участие в общо девет работещи компании, сред които "Българска пътностроителна компания", "Минстрой - Пътища" и "БКС Горна Оряховица". 

Компанията и нейните поделения работят основно района на Пловдив, като извършва текущи ремонти и поддръжка на пътища. Интересите на Георги Гергов вероятно ще останат основно в туризма.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).