Гергов бесен, два провала за седмица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:22 / 19.07.2008
2316
Неуспешната сделка за "Пловдив-БТ" е вторият удар под кръста за Георги Гергов тези дни. Преди ден Министерският съвет отказа да даде апетитен терен от 82 дка до столичното летище за софийския клон на "Международен панаир - Пловдив". Теренът е предвиден за озеленяване, бил мотивът на юристите на МС. Засега обаче статутът му ще се проверява и няма да се търси нов терен, обясниха от Министерството на икономиката и енергетиката, което е катомажоритарен собственик на панаира. Идеята е ведомството да апортира терена, а смесеното дружество, в което Гергов държи останалите 49%, да инвестира равностойна сума за построяването на бизнес център и филиал.

София също може да се сдобие с панаир, стана ясно в петък от публикация в наш всекидневник. Според нея изложението ще е до летището, където искаше терен и Гергов. Идеята е на бившия шеф на панаира Йордан Радев, който смята да я реализира със "Синергон холдинг" и Банка ДСК. Собственикът на "Синергон" Бедо Доганян също е пловдивчанин. От октомври 2007 г. Радев работи в "Синергон холдинг" като управител на софийското дружество за продажба на недвижими имоти "Мега естейт".

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).