Георги Титюков: Ще превърнем предложенията на гражданите в дела

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
12:03 / 19.10.2011
3244
Водачът на листа за общински съветници и кандидат за кмет на коалиция "Кауза Пловдив" - Георги Титюков, обсъди с пчелари проблемите в бранша, както и трудностите, които производителите на пчелни продукти, срещат в занаята си.
По време на срещата представители на пчеларско дружество "Акация 1899" обявиха като безхаберно отношението на държавните инстиуции спрямо пчеларите. 

"Субсидиите са крайно недостатъчни, дори смешни на фона на средствата, които получават тютюнопроизводителите", заявиха те и обясниха, че парите, които получават през 2011 г. са около 9 млн. лева - с над 10 пъти по-малко от тези за производство на тютюн, които са 116 млн. лева. "Цените постоянно се вдигат, а средствата стават повече от символични и не ни остава нищо друго освен да се откажем от занаята, иначе трябва да работим на загуба", категорични бяха производителите на пчелни продукти.

Пчеларите изтъкнаха необходимостта от повече дървестни видове в Пловдив, сред които липи, акации, храсти и въобще всякаква флора, които да не рушат тротоарите, а им придават модерен вид. "Природосъобразният начин на живот, екологично чистите продукти и флората у нас, трябва да са приоритет за всеки човек, а управляващите трябва да стимулират здравословното съществуване на човек", обяви Георги Титюков

"Построихме здрава основа, получихме много предложения и идеи от гражданите, които смятаме да превърнем в дела", каза той и се ангажира с идеята на пчеларите за обогатяване броя на растителните видове в града под тепетата подобно на Стара Загора. 

Сред основните теми на разговора бяха и инвестициите в Пловдив, проектът за каскада "Въча" проблемите на спорта, стадион "Пловдив", софийския боклук, маршрутите на градския транспорт, спирките, указателните табели, разписанията и други теми, които вълнуват гражданите.
Георги Титюков припомни, че е важно избирателите да покрепят и листата за общински съветници с номер 39, за да може успешно екипът му да работи за осъществяването на добрите предложения на гражданите на Пловдив.

Виж коментарите (6)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Почина Христо Баев
Синът на загинала заместник-директорка очаква справедливост
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).