Георги Стаменов за извънредната сесия: Елате на място и вижте какво сме направили и как работим

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
14:21 / 21.05.2019
5554
Общинските съветници от НФСБ в ОбС Пловдив Слави Георгиев, Костадин Гаров и Иван Димов инициираха провеждането на извънредна общинска сесия. Поводът за това са проблеми, възникнали според тях при изпълнението на проекта "Подобряване на градската среда в община Пловдив“, процедура "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020 - Пловдив“ по Оперативна програма "Региони в растеж“. Ето какво каза пред Plovdiv24.bg по този въпрос кметът на район "Централен" Георги Стаменов:

"По този проект работим вече няколко месеца. Ежедневно сме сред хората, изслушваме всички проблеми, като досега сме отговорили на над 160 жалби на граждани. Голяма част от тях вече са отстранени, другите се отстраняват. Искам само да припомня, че става дума за огромна зона, заключена между булевардите "Източен", "Княгиня Мария Луиза", "Цар Борис Трети Обединител" и "Марица юг".

Тоест това е един огромен обект. Истина е, че на места има пропуски, които са описани и към фирмите-изпълнители и надзора са подадени, за да бъдат отстранени. Всеки може да мине и да види какво към днешна е реализирано и какво е било преди 2-3 години. В "Гугъл" има прекрасни снимки оттогава. Буквално преобразихме една голяма част от нашия район, която от 50 години не бе докосвана.

Преди да инициират такава сесия и да политизират този прекрасен за нашия град проект, да попитам колко от общинските съветници ми се обадиха на мен или мой сътрудник, колко пъти заедно с мен или друг представител на кметството минаха и огледаха, колко пъти са провели разговори с техническите ръководители или отговорника на проекта?

Много е хубаво да даваме пресконференции, но съвсем друго е, когато сме на терен. Дори и в момента решаваме казуси за довършването на работите по проекта. Нямам никакви притеснения от тази сесия. Нещо повече -  дори ще предложа: нека съветниците всички заедно да минем, обиколим и обходим района и тогава да седнем и да коментираме какво е свършено досега".

Виж коментарите (0)

Още по темата (71):
17.12.2023 Майка: Тонове бетон изляха в парка, а тоалетната не е пипната
13.12.2023 Официално откриха преобразено пространство в Пловдив
07.09.2023 На какво се дължи тримесечното забавяне на ремонтите в центъра на Пловдив?
13.06.2023 Пловдивчанка: Животът ми омръзна, не можем да се измъкнем от лай*а!
09.05.2023 Майки се възмутиха от новоремонтиран площад в центъра на Пловдив
12.04.2023 Изчезнаха седалките в зоната за отдих край Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).