Георги Гергов става официално почетен консул на Русия на 27 май

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:50 / 25.05.2008
1787
Заместник-министърът на външните работи Милен Керемедчиев ще връчи официално на 27 май на Георги Гергов екзекватурата за почетен консул на Русия у нас.

Руската федерация избра за свой почетен консул изпълнителния директор на панаира и председател на Конфедерацията по туризма Георги Гергов.

Правителството даде съгласие Русия да открие свое консулство в Пловдив, което ще бъде възстановено след близо 10-годишно прекъсване и ще обхваща територията на областите Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора.

Новият почетен косул заяви, че ще работи за активизиране на преките бизнес-контакти между бизнеса в двете страни, за възстановяване каналите за износ на качествено българско вино на руския пазар и за повече внимание към проблемите на руската общност в Пловдив и на територията на останалите четири съседни области. Той добави, че ще проучи възможностите за облекчаване обслужването на руските граждани в региона като в Пловдив им се предоставят услугите, които извършва консулството във Варна.

Първоначално руският посланик Анатолий Потапов съобщи, че се обмисля вариант отново да се предостави сградата на бившето руско консулството на ул. „Иван Вазов" в Пловдив, която бе реституирана, а по-късно след замяна - определена за Административен съд.

Консулството обаче ще се помещава временно в къща „Ритора" в Стария град, съобщи пред Дарик радио Гергов. По-късно кметът и областният управител ще обсъдят вариант почетното консулство да бъде в къща „Бирдас" или на територията на Панаирното градче.

Източник: Дарик

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален...
Пловдивски бизнесмен към шефа на полицията: Ще изляза на протест ...
Мощна офанзива на "Модър-Царевец"
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...
Съдът върна на работа бившия шеф на "Общински пазари"
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).