Гасят осветлението на знакови сгради в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:00 / 19.03.2016
2797
Тази година "Часът на Земята" е седмица по-рано. Ще угасим символично светлините днес от 20,30 ч. до 21,30 ч., за да отбележим международната акция за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи.

Община Пловдив отново ще стане част от глобалната инициатива "Часът на Земята 2016", като днес в 20:30 часа знакови паметници и монументи в града ще притъмнеят. 

По този начин общината се присъединява към хилядите градове на планетата, които отправят послание за необходимостта от съгласувани действия на международно равнище срещу изменението в климата.

През 2016 г. климатичните промени са факт, въпросът е как може да се справим с тях. На 19 март знакови сгради и паметници на културата, като Триумфалната арка, Емпайър Стейт Билдинг и операта в Сидни, ще бъдат притъмнени за час. 

Световното движение "Часът на Земята" призовава нас, хората да превърнем този момент в отправна точка за действия и послания за справяне с климатичните промени през своите лични трибуни - социалните медии, които са най-мощните канали за комуникация днес.

За 10 години "Часът на Земята" се превърна в най-големият празник за природата. През 2015 г. вече над 170 държави и 7000 града са част от инициативата не само с гасене на светлини, а с реални действия за опазване на местните природни ресурси - реки, гори, морски територии, традиционен земеделски поминък, застрашени видове, подпомагане на енергийно ефективни решения.

Призивът на инициативата е насочен към граждани, компании, общински и държавни структури да се ангажират с проблемите, предизвикани от климатичните промени, както и да покаже, че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно.

Община Пловдив и служителите й за поредна година ще отбележат на "свещи и фенери" "Часът на Земята".

"Всички ние приветстваме глобалната инициатива "Часът на Земята" и приканваме граждани и посетители на най-стария жив град в Европа да изключат осветлението за по-доброто бъдеще на нашата Планета. Включи се и ти, изключи светлината днес в 20,30 ч.", призовават от общинската администрация!


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).