Гарантирано през 2019-а: Всички общински училища на Пловдив ще са в "облака"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
09:05 / 28.10.2018
9204
През 2019-та година всички общински училища в Пловдив ще бъдат качени в облака, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това става възможно, след като през седмицата местният парламент гласува и отпусна средства за активиране на облачна платформа и настройки за работа с нея за 13 училища, които все още нямат услугата - ОУ "Виктория и Киркор Тютюнджиян", СУ "Св. Паисий Хилендарски", СУ "Св. Климент Охридски", СУ "Цар Симеон Велики", НУ "Кирил Нектариев", СУ "Симон Боливар", ОУ "Тодор Каблешков", НУ "Христо Ботев", ОУ "Панайот Волов", СУ "Пейо Кр. Яворов",  ОУ "Захари Стоянов ", СУ "Св. Седмочисленици" и Френската гимназия.

От 6 години отдел "Образование" администрира работата на общинската програма за модернизация на учебния процес. Част от тази програма е подпомагане на общинските училища за покриване разходи по внедряване на иновативна платформа, даваща възможност за изнасяне на учебния процес в облака. Община Пловдив е сред водещите общини, в която учебният процес се дигитализира и така облекчава учебния процес, давайки възможност за съвременно, електронно и атрактивно представяне на учебния материал. След анализ степента на обхващане на всички общински училища в облака се установи, че 13 все още нямат активирана облачна услуга, което противоречи на усилията на Общината да създаде еднакви условия и възможности за всички ученици, посочват от администрацията.

За тази цел всяко едно от посочените училища ще получи по 950 лева за активиране на облачната услуга и настройка на домейна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).