Галерия "Аспект" обявява конкурс за млади художници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:01 / 10.06.2015
2251
По случай десетгодишния юбилей на галерията и в потвърждение на нашия постоянен стремеж да подкрепяме и промотираме млади таланти в областта на изобразителното изкуство, галерия "Аспект" обявява конкурс за млади български художници, информират оттам.

Проектът е част от честването на десетата годишнина на галерия "Аспект" и от събитията в Нощта на музеите и галериите, Пловдив 2015 г.

Условия за участие:

- В конкурса могат да участват млади творци на възраст до 30 години - ученици, студенти, работещи и творци на свободна практика.
- Приемат се произведения от трите основни жанра на изобразителното изкуство - живопис, графика и скулптура.
- Кандидатите могат да кандидатстват с максимум три свои работи.

Провеждане на конкурса:

- Желаещите да участват в конкурса, трябва да представят снимки на творбите си за участие не по-късно от 31. юли 2015г. Представянето може да стане като изпратите снимките на мейлите на галерията /mail@galleryaspect.com , galleryaspect1@gmail.com/ или ги изпратите или донесете лично на електронен носител на адреса на галерията /Пловдив, площад "Стефан Стамболов" 1А/. 

Произведенията на всеки кандидат трябва да бъдат придружени с подробно CV и информация за контакт - адрес, телефонен номер и мейл. 

- Представените за участие произведения ще бъдат разгледани и селектирани от компетентно жури в състав: Олга Петрова - директор на галерия Аспект, Галина Лардева - изкуствовед, Светла Москова - изкуствовед, Недко Итинов - художник и Илия Желев - художник. 

Одобрените от журито кандидати ще бъдат уведомени лично и ще бъдат поканени в срок до 30. август 2015г. да предоставят на галерията оригиналите на своите произведения за участие в изложбата на конкурса, която ще бъде открита на Нощта на музеите и галериите, на 11. септември 2015г., като част от програмата на Нощта. 

Списъкът на одобрените кандидати също така ще бъде публикуван на сайта и фейсбук страницата на галерията.

- На откриването на изложбата в Нощта, в 22.00 часа журито ще обяви имената на тримата най-добре представили се участници и ще връчи една голяма и две поощрителни награди.

- Класираният на първо място кандидат ще получи парична премия, осигурена от организаторите и от спонсори, и лична покана от директора Олга Петрова за самостоятелна изложба в галерия Аспект през 2016г. Отличените с поощрителна награда двама участника също ще получат премии, осигурени от организаторите и от спонсори.

- В залата на галерията ще бъде поставена урна за гласуване на публиката и в края на Нощта, в 01.00 часа, ще бъде обявен и награден "Художник на публиката".

- След края на изложбата авторите ще бъдат поканени в срок от две седмици да получат обратно своите произведения, като галерията си запазва правото, след лична уговорка с автора, да задържи определени творби за по-дълъг период в депото си.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението с градския транспорт в Пловдив е критично
Пловдивчанин: Добре че жена ми издърпа детето!
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).