Гаджето на психоложката си каза всичко и получи присъда!

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
16:35 / 16.10.2020
8024
Кристиян Кисьов, гаджето на психоложката Антония Лукова, която предизвика страшна катастрофа с 8 пострадали на 3 юни 2018 г. в село Труд, днес обясни как и защо е опитал да поеме вината за мелето вместо приятелката си, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Малко по-късно той чу присъдата си - една година условна с 3-годишен изпитателен срок. 

Срещу Кисьов са повдигнати обвинения за това, че е опитал да помогне на Лукова да избегне наказателно преследване, като е излъгал пред органите на МВР, че той е управлявал лекия автомобил "Мазда“. При въпросната катастрофа, която бе предизвикана от Лукова, пострадаха 8 души, включително 4 деца. Младата жена беше осъдена условно на 1 година и 4 месеца, а шофьорската й книжка бе отнета за срок от 2 години.

29-годишният младеж днес беше видимо притеснен по време на делото, като нервно потропваше с крак на скамейката. Ето какво обясни той пред магистратите:

"Пловдивчанин съм. На 3-годишна възраст заминах с нашите да живея в Италия. Учил съм в училище на Апенините. Не мога да чета и да пиша на български, а само да говоря. На въпросната дата Антония ми се обади и ми каза, че е направила катастрофа. Звучеше много разтревожена и притеснена. Каза ми, че на главния път в село Труд.

Опитах се да я успокоя и веднага пристигнах на място с такси. Тя караше нейната сива мазда, в птп-то участваха още три коли. Антония беше изплашена, не знаеше какво да прави и аз предложих да кажа, че аз съм водачът на колата. Седнах на шофьорското място. Наоколо имаше 3 автомобила и пострадали в птп-то хора. Със сигурност някои от тях ме видяха как се качвам на шофьорското място.

Пристигна полиция. Униформените питаха кои са шофьорите. Казах, че аз съм виновен. Връчиха ми някакви документи за катастрофата. Не знам какви бяха, не можех да прочета. Направиха ми тест за алкохол, който беше отрицателен. После ме помолиха да се кача в патрулката, да и да до районното, за да ми направят и тест за наркотици, който излезе положителен. Тогава ми дадоха още документи и ми казаха, че ще ме задържат и трябва да подпиша всичко. Подписах само някои, защото не разбирах за какво иде реч. На другия ден ме освободиха.

С Антония живеехме в общо жилище в Пловдив – беше квартира. Нанесохме се 4-5 месеца преди инцидента. Преди това доста сме се местили – живеехме в София, а после имахме малък апартамент в Кършияка.

След мелето Антония отиде при баба си, а аз отидох при майка ми. Дойдоха униформени да я търсят там. 3-4 дни след катастрофата ми се обадиха полицаи да ме питат къде е Антония. Казаха ми за улики, че тя е карала колата. Тя беше у баба си, но им казах, че не знам къде е. Казах, че живеем отделно. Исках да я скрия, да я предпазя. По-късно пак ме викаха в полицията. До последно не съм давал обяснения, но накрая признах, че не аз, а тя беше зад волана на колата“.

Прокурорът по делото поиска 1 година условна присъда за Кристиян с 4-годишен изпитателен срок и разноските по делото. Адвокатът му се опита да прехвърли вината на полицаите, които са разпитали всички потърпевши на мястото на инцидента, но са арестували Кристиян въпреки данните, че не той е шофирал, включително кръвта по дрехите на Лукова.

В крайна сметка съдът призна Кисьов за виновен за това, че се е опитал да прикрие гаджето си и да поеме вината вместо нея. Наказанието е 1 година условна присъда с 3-годишен изпитателен срок.

Той беше признат за виновен и за това, че е станал причина за внасянето на невярна информация в официални документи - актът на МВР за катастрофата, но не и за протоколът за изследване за наркотици.

Присъдата на районния съд може да бъде обжалвана пред окръжния в 15-дневен срок.

Виж коментарите (1)

Още по темата (22):
15.09.2020 Гаджето на психоложката пак върти номера
17.07.2020 Влачи се делото срещу гаджето на психоложката, предизвикала меле с 8
пострадали
12.03.2020 Спор в пловдивския съд кое е по-силно – любовта или коронавирусът?
16.01.2020 Гаджето на психоложката Антония: Не си знам наизуст ЕГН-то
18.11.2019 Ето го гаджето на психоложката, излъгал полицията за катастрофата край
Пловдив
23.10.2019 Гаджето на психоложката, предизвикала меле с 8 пострадали, спешно в
болница!
Още новини от Новини от Пловдив:
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).