ГЕРБ: "Паяците" в Пловдив работят незаконно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
13:21 / 03.10.2011
3746
"Категоричен съм, че в момента "паяците" в Пловдив работят незаконно, тъй като нямат лиценз", заяви Александър Държиков, втори в листата на ГЕРБ за общински съветници, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Според него този лиценз, който съществува в момента, е на фирмата наемодател, а самата "Общинска охрана" АД няма такъв. Това стана ясно по време на пресконференция днес. На нея Държиков представи основните приоритети на ПП ГЕРБ за транспортната политика на Пловдив:

Като един от най-важните бе посочен облекчаването на придвижването в града. За да се постигне това, според програмата на ГЕРБ трябва да се направят нови трасета, като например - връзката на моста на Адата с "Брезовско шосе" и изграждането на "Модър-Царевец".

Друг основен приоритет е инвестиране в инфраструктурни проекти. Предвижда се нова политика в паркирането - изграждане на нови паркинги и увеличаване на паркоместата. В тази насока е нужно да се усъвършенства организацията на движението, за да не се получават т. нар. "тапи" в трафика.

"В програмата ни сме заложили и разширения на кръстовища и улици", каза още Александър Държиков. Тя включва подмяна на морално остарелите светофарни уредби със светлодиоди, които за 2 години ще се изплатят от икономията на електричество, както и нова визия за администрацията и контрола на транспортните предприятия в града.

"По отношение на "паяците" за последните 4 години 1.5 млн.лв., което прави около 60% от приходите от таксите за паркиране, не влизат в Община Пловдив, поради това, че тя няма "собствени паяци", завърши Държиков.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (6)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).