Футболисти, журналисти и деца ще мерят сили на човешки джаги в "Мосю Бриколаж”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:47 / 28.05.2008
1050
Футболисти, спортни журналисти и деца ще премерят сили в атрактивен турнир по човешки джаги на 1-ви юни, който ще се проведе на паркинга на магазин "Мосю Бриколаж". Интересната надпревара ще започне в 10:30 часа, а главен съдия на мачовете ще бъде кметът на Район "Източен" Иван Тотев.

Пловдивските футболисти, играещи в "А" група, ще изпробват една нова форма на известната игра и са амбицирани да докажат, че са добри и в джагите. Повечето от тях в свободното си време често играят "футбол на маса", така че като изключим размерите на играта, няма какво друго да ги изненада. Отборите ще са сформирани от 5 човека, всяко полувреме ще е с продължителност 15 минути.

Тактическата схема на всеки тим ще е еднаква: на първа линия (пред собствената врата) двама състезатели със защитни функции, а на втора линия, която е в рамките на собствената половина от терена - трима нападатели.

Човешките джаги са уголемен модел на популярната игра на джаги, вместо миниатюрните фигури на футболисти към алуминиевите лостове са здраво завързани истински играчи, чиито движения са ограничени само по продължение на прътовете.

През целия ден за децата безплатно ще работи мини увеселителен парк с голям надуваем замък и игрище за човешки джаги. За всички тях ще има много бонбони и балони, осигурени от организаторите район "Източен" на Община Пловдив, Българското национално Дарик радио и магазин "Мосю Бриколаж".  

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив
Почина Христо Баев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).