Фратев: Туризмът е основен фактор за възстановяване на града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
17:02 / 19.05.2011
13845
Днес Съветът по туризъм направи отчет за работата си през 2010г., предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Туризмът е един от най-основните фактори, чрез които ще възстановим Пловдив", заяви председателят на съвета и общински съветник Любозар Фратев.

На пресконференцията, от браншовата организация се похвалиха с няколко основни инициативи, а именно: успехът на организацията да превърнат града ни в център на организирания туризъм в Южна България, провеждането за втори път на "Дефиле на младото вино", 4-то издание на "Кулинарната купа"и учредяването на Тракийски туристически район. 

"Горди сме, че наложихме на община Пловдив да приеме най-добрия туристически данък", допълни зам.-председателят на съвета Радослав Бозуков. Според него, на фона на всички останали градове в страната, в Пловдив той е най-приемлив.

Стана ясно още, че тримата адвокати Михаил Екимджиев, Марта Божикова и Емилия Недева ще обжалват решението на ОбС Пловдив от 2009 г. за ценообразуването на такса смет от 2009 г. Те ще представляват три пловдивски хотела пред органите на съда в Страсбург, Люксембург и Европейската комисия.

От Съвета по туризъм не скриха и критиките си към Община Пловдив. Според Фратев, има: системно неусвояване на общински средства. Голям е също така проблемът с закриването на дирекция "Туризъм" към общината и гафът с вече прословуто закъснението с 16 минути за проекта за "Небет тепе".


Този браузър не поддържа видео елемента.


Бизнесът продължава борбата за такса смет

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).