"Фортисимо Фест" се завръща с грандиозен спектакъл на Античния театър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 30.08.2015
4961
Бивши и настоящи ученици от
НУМТИ "Добрин Петков":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
АМТИИ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Фортисимо" започва ударно новия сезон 2015/2016 със спектакъла Love story под диригентсвото на харизматичния Максим Ешкенази и с участието на виртуозния френски китарист Емануел Росфелдер, актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, както и световната шампионка по бийтбокс Адриана Николова-Печенката.

Днес от 20,30 часа Античният театър в Пловдив ще се превърне в мястото, където магията на класиката ще се слее с енергията на театъра. Как е по-добре да се разкаже за една любов - с думи или с музика? Това е въпросът! 

В програмата ще чуем най-разтърсващото произведение на Чайковски - увертюрата-фантазия "Ромео и Жулиета", както и жизнерадостните танци от "Уестсайдска история" на Ленард Бърнстейн.

Бродуейската любов преминава във филмовата драма "Ново кино Парадизо", нарисувана с музиката на Енио Мориконе, както и най-известния концерт за китара от Хоакин Родригес - "Аранхуес". "Танго" от Астор Пиацола, "Астурия" от Исак Албенис и още много незабравими теми ще заплетат и разнищят любовните истории.

По инициатива на Софийска филхармония, като продължение на кампанията "Имаш запазено място", всички ученици от НУМТИ "Добрин Петков" и студенти АМТИИ Пловдив са поканени да посетят събитието напълно безплатно срещу представена ученическа карта или студенстка книжка.

"Фортисимо Фест" се случва благодарение на Фондация "Америка за България" и в партньорство със Софийска филхармония. Билети на касата на Билетен център Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).