ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Фонтанът пред община Пловдив ще грейне в синьо и зелено
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:40 / 04.06.2022Коментари (0)2257
©
Утре вечер Националният дворец на културата ( 21,00 ч.), Царевец в старата столица Велико Търново (в 22,00 ч.) и фонтанът пред община Пловдив (в 21.00 ч.), най-старият жив град в света, ще грейнат в синьо и зелено, заедно с над 100 емблематични културни обекта по целия свят. Така България ще отбележи Международния ден на околната среда и ще участва в обединените действия на редица държави в грижата за нея. Синьо и зелено са цветовете на най-голямото международно движение за спасяване на световната почва Save Soil, създадено преди 25 години от световния духовен водач Садгуру. 

През април създателят на движението  посети България като част от 100-дневната му обиколка на мотоциклет през Европа, Близкия изток и Азия, с цел да повиши информираността и да ускори реалните мерки за спасяване на почвата. Причината е деградирането на 52% от обработваемите почви на планетата и критичното понижаване на органичното съдържание в тях (хумусен слой) под необходимия минимум.

По време на визитата си в София Садгуру се срещна с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов и неговия екип, който подписа Меморандум за разбирателство, в подкрепа на целите на движението. Движението Save Soil е вече официално подкрепено от световни лидери и представители на над 100 държави, както и от Световната продоволствена програма (СПП), ООН и други международни организации. 

Как можем ние да участваме? Освен политическите мерки, всеки може да се застъпи за каузата като заяви своята подкрепа и чрез споделяне, участие в културни събития, дарение, организиране на почистване или като засади дърво. Движението "Спасете почвата“ изгражда подкрепа от доброволци в България, които организират събития за залесяване и популяризиране важността на почвата.

На 5 юни в кино "Кабана" в парка на НДК от 21.00 ч. ще се състои благотворителен концерт “Спасете почвата“ с вход свободен с много музика и танци, викторина и занимания за деца. В програмата са включени разнообразни стилове, включително народна музика на акустична китара, вокална група "Смехоранчета", софийската група Recoil, Хайлайт Академи, Реймънд Сиърс, Jeff Groves, Laura Giosh-Markov & Daniel Frank и популярните DJ Balthazar & JackRock. 

Събитията са част от отбелязване на Международния ден на околната среда. България се включва в светлинното шоу с три свои емблематични културни обекта редом с над 100 локации по целия свят като Пиаца дел Кампо в Италия, Ниагарския водопад, Олимпийския стадион в Монреал, водния фонтан в Женевското езеро и много други. Кадри на живо от всички локации ще бъдат излъчени от движението Save Soil по целия свят, които ще популяризират важността на обединените действия за спасяване на почвата, както и държавите участници като зелени и атрактивни културни дестинации.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Държавата прехвърли 4 имота и Небет тепе за стопанисване на общината
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: